diabolo Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Witam mając karte do programowania tego regulatora nie potrafie ustawic tak zeby obroty wzrastały gwałtownie w tej chwili obroty rosną baaardzo powoli próbowałem juz chya wszystkich ustawien i zero efektu mam wrazenie ze opcja ktora jest teraz ma cos wspolnego z heli Programming Options: • Active free-wheeling circuit mode: Freew. off/Freew. on • Govenor mode: Gov. off/Gov. store/Gov./fast Gov. • Govenor mode P-gain: 0.7/0.9/1.2/1.4/1.6/1.9 • Govenor mode I-gain: 0.02/0.03/0.05/0.06/0.08/0.09 • Startup speed: Heli slow/Heli middle/Heli fast/Plane slow/Plane middle/Plane fast • PWM frequency: 8kHz/9kHz/10kHz/12kHz/14kHz/16kHz • Start-up power: Auto 1~32%/2%/4%/8%/16%/32% • Motor timing: 0°/6°/12°/18°/24°/30° • Brake: off/Acro/Acro hard/smooth/middle/hard • Cut-off type: off/slow down/cut-off/NiMh/LiFe/LiPo • Cut-off voltage (LiFe mode): 2.2/2.3/2.4/2.5/2.6/2.7 • Cut-off voltage (LiPo mode): 2.9/3.0/3.1/3.2/3.3/3.4 • Cells: 4/5/6/7/8/9 • Cells: 10/11/12/13/14/15 • Special functions: Beep short/Rev./Stop/Full speed/F3A brake/Auto timing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karand Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Próbowałeś: Governor mode: Gov. off i Startup speed: Plane fast ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 tak startup speed ustawione na "plane fast" załatwiło sprawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek67 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Witam koledzy, podepnę się pod temat, czy programował może ktoś z Was ten regulator za pomocą nadajnika? Nie mogę sobie poradzić, niby jest w HK instrukcja i staram się według niej to robić,ale nie wychodzi. Jeżeli ktoś wie jak to zrobić, bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam Krzysiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Z aparatury bedzie ciezko W sieci znalazlem tylko opis 5 podstawowych parametrow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek67 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Z moim regulatorem jest coś chyba nie tak. Podczas programowania z nadajnika z silnikiem działy się jakieś dziwne rzeczy, szarpał gwałtownie, jeden z silników na którym programowałem zaczął się smażyć, a sam regulator potrafił się wyłączyć (gasła ta czerwona dioda), oprócz tego robił się bardzo gorący w jednym miejscu. Przypuszczam, że mógł mi się trafić jakiś wadliwy, zdecydowałem zgłosić go na gwarancję do HK. Zobaczę co z tego wyjdzie. Pozdrawiam Krzysiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 U mnie dioda gasnie dopiero na pelnej przepustnicy Regulator mam zamontowany w Extrze 260 1.4m i jak narazie jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek67 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Regulator zamówiłem bo ma dobre opinie na HK i 6 amperowy SBEC, co jest dla mnie ważne bo nie chciałem żadnego zewnętrznego BEC-a. U mnie ta dioda potrafiła zgasnąć w trakcie programowania niezależnie od położenia przepustnicy. Z żadnym innym regulatorem nie miałem dotychczas takich przebojów jak z tym, zobaczę co powie HK na zgłoszenie gwarancyjne. Pozdrawiam Krzysiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi