GRZECHU I JURAS Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Dzisiaj wklejałem zawiasy w lotki i stateczniki mojego nowo tworzonego modelu. Nie szło mi to zbyt sprawnie :? Nałożony na zawias klej wyciekał przy wkładaniu i brudził drugą część zawiasu..., a muszę zaznaczyć że szczelina na zawias była bardzo cienka i nie wiele tego kleju trzymało zawias. . I tu mam prośbę do kolegów modelarzy aby opisali lub dali przykłady, metody wklejania zawiasów. Każdy na pewno ma w tej materii choć trochę doświadczenia, Warto nim sie podzielić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Zalezy jakich zawiasów uzywasz. jeżeli to możliwe spróbuj zawiasów Kavan http://www.modelarski.com/index.php?page=product&id=792 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Tutaj jest co nieco: http://pfmrc.pl/viewtopic.php?p=59327&highlight=#59327 :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubad Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Takie zawiasy jak pokazał Szczepan to ja wklejam tak : Robię nacięcia na zawias, wklejam normalnie zawias ale daje tylko tyle kleju żeby mi się nie przesuwał podczas dalszej pracy, później robię otworki w skrzydle i lotce tak żeby przechodziły przez te otworki w zawiasie (wcześniej sobie zaznaczam) i wpuszczam tam CA. Na koniec (jeszcze przed zaschnięciem kleju) kołkuje np. wykałaczką i obcinam ją na równi z lotką. Zawias jest nie do wyrwania ale jak nie "przekołkujesz" to wyleci przy twardszym lądowaniu. Tak samo robie z zawiasami z dyskietek tylko wcześniej robię w nich otwory igłą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.