Balirc Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Siema! Święta, ładna pogoda i trochę wolnego od szkoły - chyba nie ma lepszych warunków do tworzenia filmów. Jest to chyba moja pierwsza "produkcja" która naprawdę mi się podoba mam nadzieję, że spodoba się i wam 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Świetny filmik i oczywiście pilot Sam zmierzam do kupna quadro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balirc Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Dzięki Polecam! Naprawdę świetna zabawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Ja właśnie bawię się Biedroną v929 ale w planach jest budowa czegoś większego. Możesz napisać co tam w nim dokładniej siedzi? Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Z tego co widzę to Emaxy 2822, podpinam się pod pytanie wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balirc Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Pewnie! Mogę co nieco naskrobać ;PCałym sterowaniem zajmuje się KFC od Marbalon'a (Polski produkt ) Silniki to jak zauważył już polpakpol Emaxy 2822 ze śmigłami trzyłopatowymi 8x4 Regulatorów niestety nie pamiętam, ale raczej z tych szybszych Pakiety standardowe 2200 Rama samoróbka - na profilach aluminiowych 10x10 i CP od JR65 A od strony FPV to: Nadajnik - nie mam pojęcia jaki Kamera - została jedna z monitoringu, więc nie jest najlepszej jakości :/ OSD od Marbalona (w kanapce z KFC) razem z Eleresem To chyba wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Jak sądzisz lepiej samemu zbudować quadro czyli osobno dokupić silniki regle i sterowanie czyli tak jakby tę płytę główną czy kupić gotowca ?? Problematyczne jest programowanie i podłączenie tej płytki głównej ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balirc Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Wszystko zależy od tego ile masz kasy Jak chcesz tanio (i często, choć to zależy od umiejętności, lepiej) to zbuduj samemu Ale do tego potrzeba też trochę wiedzy- jakie silniki dobrać, odpowiednie regle i to wszytko ze sobą odpowiednio połączyć Płytę główną trzeba odpowiednio poustawiać, ale z KFC nie ma problemu, bo jest rozbudowany poradnik jak to zrobić Ja swój budowałem razem z tatą, czasem było trochę problemów, ale ogólnie jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Czy mógł byś mi polecić jaki sklep/link z KFC ?? Jestem w 1 klasie technikum na kierunku elektronik więc trochę wiedzy mam (dopiero podstawy). PS. Co znaczy że najodpowiedniejsze regle są z softem Fast PWM ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balirc Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Wątek o KFC masz tutaj - http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?t=7783&postdays=0&postorder=asc&start=0 Kupić można chyba tylko po uzgodnieniu na PW z Marbalon'em Ja też 1 klasa średniej szkoły, więc w podobnym wieku jesteśmy Ja niestety liceum, więc wiedzy praktycznej raczej nie mam :| Są to regulatory, które mają wgrany soft Fast PWM (można niektóre regulatory przerobić samemu, lub kupić już gotowe) i działają dużo szybciej niż zwykłe. W multikopterach to ważne, bo dla dobrej stabilizacji i fajnego latania silniki muszą szybko zmianiać szybkość swoich obrotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Dzięki za wyjaśnienie o co chodzi w reglach Fast PWM. Jeszcze pytanko jaką wersję masz KFC i czy wymienił byś na nowszą czy ta ci odpowiada ?? Dużo dałeś za KFC ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balirc Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 O jaką wersje ci chodzi? Z KFC płaciłem standardowo, czyli 350 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balirc Opublikowano 6 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Dla zainteresowanych - opisałem quada tutaj + kilka aktualnych fotek :http://www.rc-fpv.pl/viewtopic.php?p=284353#284353 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi