Kretobójca Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 To nie jest dział RC, więc o "sznurkowo" sterowanych pojazdach latających można napisać. W latawcach "siedzę" od ponad dwudziestu lat, średnio raz w miesiącu ulatniam jeden model. Nie wiem, czy jest na forum ktoś, kto kocha ten sport tak jak ja. Jeśli tak, to niech się ujawni. Sam proces budowy latawca daje niesamowitą dawkę satysfakcji i przyjemności, a znajomość aerodynamiki jest pewnie bardziej pożądana niż w modelarstwie RC. Zapraszam wszystkich do szerokiej i otwartej dyskusji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andre Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Witam! Ja równiez jestem maniakiem lataków typu wszelakiego (chociaż głównie sterowane trick i powerkite) :twisted: i to nawet z jakimis małymi sukcesami na tej arenie. Kiedyś udzielałem się na forum Pigallo Kites ale ostatnio chyba umarło. Jak coś to zapraszam na wspólne latanko. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Hej. Ładnych parę(naście) lat temu ja też zajmowałem się latawcami w sposób bardziej niż amatorski. Pasjonowały mnie skrzynkowce i tylko skrzynkowce. Żadnych płaskich. Kurcze...przez ten wątek robię się sentymentalny i kto wie czy nie zaowocuje to zbudowaniem na jesień jakiejś wypasiastej skrzyneczki.. :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 heh ... muszę się przyznać, że i ja się bawłem nimi ... nawet byłem kilka razy na zawodach (w tym kilka razy 2 miejsce na wojewódzkich) Tu jestem ten blondasek na tle szachownicy na latawcu płaskim mojego brata, A tu ... hehehehehe ... z prawej strony. Z ciekawostek mogę powiedzieć, że oba latawce były składane. Zwijały się w rulonik Pierwszego miejsca na wojewódzkich nigdy nie dostałem, bo nie należałem do żadnej modelarni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 To ja poszukam swoich historycznych fotek 8) A co tam, też się pochwalę . Moje sukcesy w latawcach to: 2 x Mistrzostwo Województwa 1 x Vice 1 x 10-te miejsce na zawodach ogólnopolskich I też do żadnej modelarni nie należałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andre Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 No to jak już się chwalimy :wink: tooo... 3 miejsce w Mistrzostwach Polski w Buggy'ingu (czy jak kto woli w kitesailingu) czyli w ganianiu z dużą prędkością na wózku z powerkite'm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 hehehehe ... no broń Boże nie miało to zabrzmieć jakbym się chwalił !!! To wcale nie o to chodziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 hehehehe ... no broń Boże nie miało to zabrzmieć jakbym się chwalił !!!To wcale nie o to chodziło Hehehehe...Wiemy :faja: Ale co tam...nie zaszkodzi sobie zrobić od czasu do czasu małego folwarku próżności i połechtać w ten czy inny sposób swoje ego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Hehehe ... w końcu jak my się nie pochwalimy, to i nikt inny za nas tego nie zrobi, no nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Latawiec piękny a i włosów na głowie tak jakby więcej Pozdrawiam Heniek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 hehehehehehehe ... dokładnie ... na lotnisku wiatr wytargał je wszystkie. Te co zostały są już tak krótkie, że mogą być jedynie wytarte przez czapkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kretobójca Opublikowano 2 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 No to widzę, że trafiłem w niezłe grono. Ja niestety nie mogę pochwalić się żadnymi sukcesami, ponieważ nigdy nie brałem udziału w zawodach. W dzieciństwie, to nawet nie byłem świadomy, że istnieją jakieś modelarnie, mistrzostwa itp. (uroki życia na wsi). Robiliśmy sobie zawody między sobą, między innymi najwyższy osiągnięty pułap. Najlepiej latały wielkopowierzchniowe latawce płaskie. Wielowarstwowe pokrycie gazetowe, wieloczłonowy ogon ze starych rajstop, żyłka budowlana i pułap grubo ponad 1000m (jak na ówczesne warunki, to naprawdę nieźle). To były czasy. Teraz buduję tylko i wyłącznie skrzynki. Obecnie latam małą 200-tu litrową skrzyneczką i wyciągam ją na 120m (niestety ograniczenia materiałowe). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 No ja tez bawiłem i bawię sie latawcami . Jak narazie mój rekord to ok 1000m wysokości bo niestety więcej linki nie miałem. Ja tez mieszkam na wsi i na poczatku tez nie słyszałem o żadnych zawodach czy tez modelarniach to latawce budowałem sobie sam i nawet latały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 Strona z moimi latawcami: Latawce Niestety dawno nie aktualizowana :-( Zawody mnie nie interesują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.