Miałczek Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 witam mam pytanie jakie najlepiej paliwo kupić do tego silnika 5% czy 10% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 W każdym sklepie pisze: Paliwo : ok. 10% nitrometanu + nie miej niż 18% oleju (rycynowego lub syntetycznego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 wiem że pisze (jest napisane) ale to nie znaczy że takie trzeba kopić bo to jest około 10% nie mniej niż 18%oleju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mushroom Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Bez względu na to jakie kupisz paliwo do tego motorka będzie on pracował, pytanie w jaki sposób go używasz? Producent zaleca max 10%. Jeśli do rekreacji to nie nitruj go zbytnio bo to nie ma sensu. Nie jest to silnik wyczynowy i trzeba dbać o niego. Ja latałem ostatnio na ASP46 bez nitra z 16% paliwem i byłem zadowolony. Niemniej polecałbym paliwo 18% oleju (mieszanina syntetyka i rycyny), 5% nitra - podobne do tego jest arcticglow A5/19TLRD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi