Ramzes18 Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Witam, ostatnio jakos sie wciagnelem w silniki pulsacyjne i chlone wszystko co jest w internecie, ale nie ma tego za duzo :? Ma ktos z was moze jakas ciekawa ksiazke o tego rodzaju silnikach??? PO wojnie byly bardzo popularne i moze komus sie zachowala jakas z czasow kiedy byly wydawane i moglby pozyczyc :] Btw. moze ktos z was wykonal taki silnik i chcialby sie podzielic doswiadczeniami?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 w miniaturowym lotnictwie te kilka stron znasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boruta Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Coś nie chce mi się wierzyć, że szukałeś, bo informacji jest bardzo dużo. Leniu jeden. Poszukaj dokładniej, bo chyba nawet na tym forum ktoś dawał plany zaworowego. tu tu też są plany i qrde tu etc ... Taki silnik to dużo roboty (też kiedyś bawiłem się z nim), potrzeba dostępu do tokarki (lub kasy na zamówienie), najgorzej z zaworami, bo wykonane z taniego materialu szybko się wypalają. Na początek polecam prosty (nie U) bezzaworowiec na gaz, jakich mnóstwo na youtube Pozwoli Ci na zapoznanie się z tego typu silnikiem i problemami jakie on stwarza. Potrzeba tylko blachy i spawarki. Powinni w podstawówce wprowadzić przedmiot "Efektywne formułowanie zapytań w google" P.S. Jeżeli uda mi się odzyskać dane z padniętego dysku, dam Ci linki do ludzi, którzy mają ogromną wiedze w kierunku projektowania silników zaworowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Mam gdzieś palny chyba z modelarz.com.. i skany książki jak chcesz do taj e-mail na pw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papa_smerf Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Odrzutowe silniki pulsacyjne "Ciekawe materiały dotyczące budowy odrzutowych silników pulsacyjnych, plus pięć planów silników" Być może się przyda :wink: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes18 Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Plano ze jest pelno to wiem Bo juz mase nasciagalem Ale chodzi mi zeby poczytac cos o tym wiecej a nie tylko o zasadzie dzialania ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boruta Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Co dokładniej Cię interesuje? Poza zasadą działania, zasadami rządzącymi projektowaniem i ich historią. O ile dobrze kojarzę nie było polskojęzycznych większych opracowań na ten temat. Ale mogę się mylić. W każdym razie chętnie nawiąże współprace. (teraz jestem na etapie robienia szablonu dla blacharza pod bezzaworowiec typu "U") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes18 Opublikowano 29 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Chcialbym dowiedziec sie cos wiecej o budowie, bo same plany duzo nie daja jesli nie ma sie kogos kto sie na tym zna i moze podpowiedziec z czego co robic. Ja jesli bede robil to normalny z zaworami :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.