Wenar Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Witam serdecznie, chciałbym się poradzić. czy ktoś z was może miał styczność z takim o to symulatorem (link miżej) http://www.ebay.co.uk/itm/130946387825 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 To zwykły joystick w formie aparatury (śrenidej raczej jakości) i dołączony stary i jary FMS na płycie. Podobne coś ma w ofercie Esky, oparte na swojej 0404. Jeżeli nie masz nadajnika zdolnego do współpracy z PC, to może i warto. Ale FMS jest darmowy i przestarzały. Są już znaczenie lepsze, dostępne bezpłatnie. A jak masz aparaturę z odpowiednim podłączeniem, to ci nie potrzebny. Np. RC Desk Pilot czy BMI simulator (dokładnie to samo, tylko ciut ładniejsza mapa i dodane modele z oferty sklepu BMI - oba są kompatybilne i można przerzucać modele). Jak szukasz symulatora i masz już doświadczenia w "branży", to jednak sugerowałbym coś komercyjnego, z przyzwoitą fizyką i symulacją różnych stanów modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenar Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 jakość wykonania jakością ja dbam o coś na co mam wpływ. a do ten jostik nie bedzie działał z komercyjnym oprogramowaniem? niestety moja aparatura nie ma żadnego wejścia czy gniazda. prócz baterii AA. gdyż mam możliwość pożyczenia oprogramowania phoenix. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenar Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 a co powiecie o tym http://www.ebay.co.uk/itm/Hot-Wireless-USB-Flight-Simulator-For-JR-Futaba-Hitec-Esky-Walkera-KDS-TX-/251010161996?pt=UK_ToysGames_RadioControlled_JN&hash=item3a715f1d4c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 No to też wyjście dobre musisz sobie tylko dokupić drugi odbiornik do twojej aparatury lub wyciągać za każdym razem z modelu i spinać to razem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenar Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 latam na przemian kilkoma modelami, na co mam ochote to tym latam. wiec to nie problem, tylko boje sie o zgodnosc z moja aparatura, moja aparatura to bardziej cos w stylunzabawki, niz aparatura. http://www.modelemax.pl/product_info.php?products_id=14117 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 PhoenixRC ... używam i według mnie jest bardzo dobry a jeśli możesz go mieć to polecam. Osobiście latam na Padzie od X-Boxa 360. Nijak się to ma do nadajnika ale w sumie latałem na tym, żeby nabrać pewnych przyzwyczajeń. Szczególnie, orientacja w przestrzeni. Samolot odlatujący, przylatujący itd. Początkowo miałem z tym problem i gubiłem się jak samolot wracał w moją stronę. Myliły mi się strony i kilkakrotnie o mało nie zabiłem pilota. Po kilku godzinach treningów na Phoenix'ie jak ręką odjął. A propos aparatury, zabawka nie zabawka, Daje się latać. Pierwszy moj nadajnik to był "crap" Ripmaxa, technicznie tandeta, wykonanie liche, często problematyczny w użytkowaniu. Kiepskiej jakości potencjometry które czesto powodowały niekontrolowane ruchy samolotu. Nie ma jednak tego złego co by na dobre nie wyszło jak mawiają i dzięki temu trochę też nauczyłem się jak z takich niekontrolowanych sytuacji wychodzić. Więc spoko. Nie poddawaj się i lataj. Kliknąłem na link i wiesz co .... to dokładnie tak samo wyglądający aparat jak ten Ripmax Saturn, identyczna obudowa tylko inne naklejki Nie wiem tylko gdzie w tym jest jakikolwiek mixer delta/v-tail aa jest przełącznik W Saturnie nie ma tego pstryczka ale za to jest 6-kanałowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenar Opublikowano 16 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 a wiec zakupile http://www.ebay.co.uk/itm/Hot-Wireless-USB-Flight-Simulator-For-JR-Futaba-Hitec-Esky-Walkera-KDS-TX-/251010161996?pt=UK_ToysGames_RadioControlled_JN&hash=item3a715f1d4c i teraz poczekam na dostawe.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi