NiZi Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Witam, postanowiłem się z Wami podzielić tym jak wygląda mój powstający z wolna model od Pana Marka - wybór padł na Curtiss'a! Dodam, że jest to pierwszy model, który pokazuję na tym forum a drugi jak w ostatnim czasie zbudowałem (RWD-5 z deprony, był pierwszy nie będę Was zanudzał tym jak co było montowane, bo pewnie nie raz to już widzieliście stąd pokazuję już stan zaawansowany, zasadniczo pozostało mi wymyślenie gdzie umieścić nadajnik :/ i pomalować... tak wygląda +- środek, przy czym zależy mi żeby cześć z kabiną była zamocowana na stałe, a część ze slotem na pakiet była zdejmowana. ale zastanawiam się jak zamontować nadajnik, żeby łatwo i szybko można było przemontować do innego modelu, i czy tak bliskie umieszczenie go koło regulatora i pakietu nie będzie kłopotem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Nie będzie. Nie na dystansach na których latają ES`y... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiZi Opublikowano 17 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Nie będzie. Nie na dystansach na których latają ES`y... dzięki, to jeszcze musze wykombinowac jak ułożyć antene od nadajnika :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Ałłła ! Do ESA zawsze montowałem odbiornik, nadajnik zazwyczaj trzymam w łapach. Nie wiedziałem, ze na tych dystansach ma być odwrotnie. Może dlatego tak marnie mi ta ESA wychodzi ? Musze spróbować to zamienić ! -------------------------------------- A na poważnie - co stało na przeszkodzie, żeby serwo wysokości umieścić w osi kadłuba ? Teraz znaczna część siły serwa jest marnowana na wyginanie popychacza. Masz taką ogromną dźwignię w stateczniku ze musiałeś zastosować takie duże ramię na serwie ? Pozdrawiam - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiZi Opublikowano 17 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Ałłła ! Do ESA zawsze montowałem odbiornik, nadajnik zazwyczaj trzymam w łapach. Nie wiedziałem, ze na tych dystansach ma być odwrotnie. Może dlatego tak marnie mi ta ESA wychodzi ? Musze spróbować to zamienić ! -------------------------------------- A na poważnie - co stało na przeszkodzie, żeby serwo wysokości umieścić w osi kadłuba ? Teraz znaczna część siły serwa jest marnowana na wyginanie popychacza. Masz taką ogromną dźwignię w stateczniku ze musiałeś zastosować takie duże ramię na serwie ? Pozdrawiam - Jurek oj wiesz o co mi chodzi przejęzyczenie też montuję odbiornik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_BRODA_ Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 A wyważałeś już model? W moim bateria jest bardziej z tyłu. Dlatego pytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiZi Opublikowano 17 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 A wyważałeś już model? W moim bateria jest bardziej z tyłu. Dlatego pytam. sprawdze - jutro wywaze i zobacze... a gdzie masz odbiornik ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daan Opublikowano 18 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Ogólnie bardzo dobre wrażenie robi ten stan surowy, tylko czy nie jest "przezbrojony" tym węglem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiZi Opublikowano 18 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Jest tyle wegla ile bylo w zaleceniach, ani grama wiecej. Mozliwe ze niektore linie pomocnicze robia mylne wrazenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_BRODA_ Opublikowano 18 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Paweł u mnie rozmieszczenie jest takie: http://pfmrc.eu/index.php?/topic/42365-curtiss-p40-tomahawk/page-2 Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi