Miałczek Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 jest na nim numer DF 05019 i to jest raczej silnik szczotkowy i drugi nazwa to Johanson HK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Pierwszy wygląda na napęd samochodzików jeżdżących po torze. Drugi mocowany w wielu zabawkach. Zgadłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 20 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 dzięki pytam się bo mój znajomy ma tych silników od groma są one coś warte no na przykład 2-5zł czy złom do niczego się nie nada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donaro Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Pierwszego nie znam ale drugi wygląda mi na silniczek szczotkowy Mabuchi o zasilaniu ok 1,5 V może nawet do 6V i poborze prądu pewnie max 2A. Stosowany najczęściej w małych chińskich zabawkach. Jeżeli chodzi o cene to na allegro można takie kupić od 3 zł do kilkunastu. Zależy czy silniki sa nowe i jakie maja parametry. Podobne pod inną nazwą można zobaczyć na stronach sklepów z robotyką np tu: http://botland.com.pl/silniki-dc-tamiya-bez-przekladni/138-silnik-tamiya-980112m-mabuchi-fa-130.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi