Paweł Rzedzicki Opublikowano 2 Marca 2008 Opublikowano 2 Marca 2008 Znalazłem w modelpartnerze tłumiki typu pitts do da50/dl50. Wiem że w porównaniu ze standardową puszką nie doda on mocy, ale czy dźwięk będzie mniej brzęczacy? Jakiś basik dojdzie? Czy tylko efekt wizualny w postaci 2 rurek zamiast 1?
klif5 Opublikowano 3 Marca 2008 Opublikowano 3 Marca 2008 Ten tłumik to również zwykła puszka i nic się nie zmieni . W środku jest pusty pewnie nie ma żadnych przegród i to taki bajer jak potrzebujesz w tym miejscu wydech .To cienka blaszka i niestety dzwięk dzwonienia czy brzęczenia jest nieunikniony . A tak w ogóle to jak na tą pojemność silnika to te tłumiki mają małą objętość i tak na prawdę tylko lekko przytłumiają . Zrobiłem sobie sam tłumik o odpowiedniej wielkości z przegrodami z aluminium do makiety więc nie walczyłem o osiągi . Niestety pierdział jak inne do póki po dwóch sezonach nie zarósł w środku i dzwięk stał się przyjemniejszy dla ucha i wzrosły oceny za realizm.
Paweł Rzedzicki Opublikowano 9 Marca 2008 Autor Opublikowano 9 Marca 2008 To proponuje ni erobic a kupować gotowe wydechy. Brzęczenie zniknęło całkiem a basik jest bardzo przyjemny
klif5 Opublikowano 9 Marca 2008 Opublikowano 9 Marca 2008 No to się ciesze że masz fajny kupny basik.Tak czy inaczej z 2 T nie da się wyciągnąć najlepszego gangu tym bardziej z jednego cylindra jak w moim przypadku . Dziękuje za rade i na pewno bym tak zrobił gdyby to był zestaw jakiegoś akrobata . Latam makietą i tu trzeba się bardziej wysilić nad rozwiązaniem wydechu :wink:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.