Paweł Rzedzicki Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Znalazłem w modelpartnerze tłumiki typu pitts do da50/dl50. Wiem że w porównaniu ze standardową puszką nie doda on mocy, ale czy dźwięk będzie mniej brzęczacy? Jakiś basik dojdzie? Czy tylko efekt wizualny w postaci 2 rurek zamiast 1? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klif5 Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Ten tłumik to również zwykła puszka i nic się nie zmieni . W środku jest pusty pewnie nie ma żadnych przegród i to taki bajer jak potrzebujesz w tym miejscu wydech .To cienka blaszka i niestety dzwięk dzwonienia czy brzęczenia jest nieunikniony . A tak w ogóle to jak na tą pojemność silnika to te tłumiki mają małą objętość i tak na prawdę tylko lekko przytłumiają . Zrobiłem sobie sam tłumik o odpowiedniej wielkości z przegrodami z aluminium do makiety więc nie walczyłem o osiągi . Niestety pierdział jak inne do póki po dwóch sezonach nie zarósł w środku i dzwięk stał się przyjemniejszy dla ucha i wzrosły oceny za realizm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 9 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 To proponuje ni erobic a kupować gotowe wydechy. Brzęczenie zniknęło całkiem a basik jest bardzo przyjemny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klif5 Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 No to się ciesze że masz fajny kupny basik.Tak czy inaczej z 2 T nie da się wyciągnąć najlepszego gangu tym bardziej z jednego cylindra jak w moim przypadku . Dziękuje za rade i na pewno bym tak zrobił gdyby to był zestaw jakiegoś akrobata . Latam makietą i tu trzeba się bardziej wysilić nad rozwiązaniem wydechu :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.