rast Opublikowano 4 Marca 2008 Opublikowano 4 Marca 2008 mam takie pytanie, posiadam nadajnik graupnera mc-12 i mam pytanie, jak go ustawić by działał z 4 ch odbiornikiem, 2 kanały działają a dwa nie (odbiornik sprawny) natomiast z kanałowym działa bez problemu :/ wszelka pomoc się przyda...
m5m Opublikowano 4 Marca 2008 Opublikowano 4 Marca 2008 co usiłujesz tam podłączyc?? w graupnerze masz 1-gaz,2l.lotka,3-wysokośc, 4 kierunek.
rast Opublikowano 4 Marca 2008 Autor Opublikowano 4 Marca 2008 w shock flyerze mam odbiornik Dynam R-5P i za cholere nie umiem skonfigurować go z nadajnikiem, gaz i lotka działa, natomiast wysokość i kierunek nie, przy zmianie mode jest na odwrót, działa wysokość i kierunek a gaz i lotki nie
Tomek_W Opublikowano 5 Marca 2008 Opublikowano 5 Marca 2008 Witam. Sprawdż w menu nadajnika ustawienia serwomechanizmów. Podejrzewam że dla kanałów które nie działają masz ustawione wychylenia na 0 %.
m5m Opublikowano 5 Marca 2008 Opublikowano 5 Marca 2008 tez mi sie tak wydawało wiec mowie zeby zresetowac model
rast Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Opublikowano 5 Marca 2008 niestety po resecie, wychylenie automatycnie ustawiło się na 100 % i dalej to samo, nie mam pojęcia co może być nie tak
motyl Opublikowano 5 Marca 2008 Opublikowano 5 Marca 2008 2 kanały działają a dwa nie (odbiornik sprawny) natomiast z kanałowym działa bez problemu po czym wnosisz ze odbiornik sprawny ?? i z jakim działa bez problemu ??
rast Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Opublikowano 5 Marca 2008 działa dobrze c17 natomiast odbiornik sprawdzam z nadajnikiem dynam neko 4 i jest ok
radek872 Opublikowano 6 Marca 2008 Opublikowano 6 Marca 2008 Zobacz czy w apie masz wtyczki powkładane do pinów tam jest płytka i do kazdego kanału idzie wtyczka.Cos takiego http://www.mftech.de/pics/ph_fm314.jpg
motyl Opublikowano 6 Marca 2008 Opublikowano 6 Marca 2008 Generalnie nie ma takiej możliwości że na jednym jest OK a na drugim nie. Musi być coś skopane w odbiorniku innej możliwości nie ma
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.