Volleyboy Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Ostatnio przeglądałem sobie YouTube i trafiłem na coś takiego: http://youtu.be/6VCqn8Vp2jw Zastanawiam się co młodzi ludzie mają w głowie bądź czym się kierują posuwając się do takich rzeczy. Osobiście uważam to za głupotę bo czym teraz można zabłysnąć. Tylko nią.. Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Ogląda się z niepokojem ale zastanawiając się to niczym się to nie różni od wspinaczki skalkowej bez zabezpieczeń a nawet jest bezpieczniej bo nie ma luźno związanego materiału który może się skruszyc. W ubiegłym wieku w podobny sposób poruszali się budowniczy wysokościowców w NY. Wyslane z Note3 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Film jest dość stary. I coś mi się kojarzy, że ten chłopak "słynną" z takich numerów. Podobno kilka miesięcy później "zakończył karierę" dość definitywnie, przy kolejnej próbie popisywania się na wysokości. Albo mi się myli z innym. Tylu ich się w sieci produkuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moriq Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Koleś żyje i aktywnie uprawia tego typu działalność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 6 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Budowniczy w stanach a konkretnie Indianie z jednego chyba tylko plemienia którzy maja predyspozycje i w ten sposób zarabiają na życie to jedno, a debilizm w czystej postaci to drugie nie powiem, za młodego tez lubiłem "latać" po drzewach. Ale takie wyczyny nie dość ze strasznie wyglądają to jeszcze strasznie mogą się zakończyć czy nie ma już innego sposobu na tym świecie żeby zaistnieć? Szkoda stracić życie przez głupotę. Tym bardziej w tak młodym wieku Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Dla mnie to jakiś sposób na rozładowanie się. Jedni wyrywają krzesła na stadionie inni ćwiczą i wspinają się na dźwigi. Tu też bym wszedł. https://www.youtube.com/watch?v=OLmabaalX48 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vowthyn Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Jest mnóstwo dyscyplin/rodzajów hobby, które charakteryzują się mocno podwyższonym stopniem ryzyka i osoby, które je uprawiają muszą liczyć się z prawdopodobieństwem tragicznego w skutkach wypadku. To co robią ludzie na powyższych filmikach pod względem ryzyka niewiele różni się od takich rzeczy jak wspomniana wspinaczka skałkowa bez zabezpieczeń, base jumping, freeride/vert na rowerze górskim, aplinizm/himalaizm czy zjazd pozatrasowy na nartach. Osobiście nie mam zwyczaju negatywnie oceniać wszystkiego, czego sam bym z tego czy innego powodu nie zrobił i dlatego nie uważam tego za głupotę, ani za wyłącznie popisywanie się czy "chęć zaistnienia" albo "debilizm w czystej postaci". W zamian za ryzyko osoby które bawią się w ten sposób mogą doświadczać emocji niedostępnych innym i nie chodzi tu o wcale o stereotypową i błędnie przytaczaną przy takich okazjach "adrenalinę", która nie ma tu nic do rzeczy, a o pewien rodzaj doświadczenia psychodelicznego, medytacji, nazwijcie to sobie jak wam wygodnie, chodzi o bycie "tu i teraz", maksymalny możliwy poziom koncentracji na tym, co robi się w danym momencie. Nie wspomnę już o kondycji fizycznej i rozwiniętym zmyśle równowagi niezbędnym do takich zabaw. Oczywiście nie każdy ma apetyt i potrzebę doświadczania takich stanów, każdy dorosły człowiek sam dokonuje rachunku ewentualnych zysków i strat i ponosi tego konsekwencje. Podbijam powyższe filmiki tym: i tym: Niecierpliwi mogą oglądać od dziesiątej minuty. Czy to też można sprowadzić do głupoty i popisywania się? Pewnie dla niektórych tak, ale ja mu zazdroszczę jak cholera. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 6 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Nie potępiam tego i nie jestem do tego negatywnie nastawiony nie moje życie oczywiście sam bym tego nie zrobił ale niech kazdy robi to co lubi i to co robi najlepiej. I zależy jak komu zależy... na życiu. Ja osobiście bardzo cenię sobie życie czyli Twoje bycie " tu i teraz " i staram się eliminować " przypadki " które mogły by mnie tego " bycia " pozbawić. Dlatego tez jeśli pozwolisz zostane przy swoim zdaniu Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Pierwszy raz taki "sport" widziałem na tym filmiku Oni są pionierami tej dyscypliny sportowej. Ja wolę rower. A tu "Towarzysze" https://www.youtube.com/watch?v=aynnmxmVNKs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi