piars Opublikowano 11 Czerwca 2014 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Witam ! 聽 Chcia艂bym Was zapyta膰 o wyb贸r silnika do modelu F4U-1D Corsair 60cc Hangar 9, przegl膮da艂em tube i widz臋 偶e lataj膮 na radialach. St膮d moja zagwozdka co wybra膰 聽 albo Evolution E777 (nitro) +wizualnie 艂adniejszy 7 gar贸w +ta艅szy od Saito o ok 380$ -nitro, wi臋c dro偶sze paliwo ale to nie jest a偶 tak znacz膮ce poniewa偶 producent zaleca 0-10% nitro (galon Meccamo ok 80-90 zl) -mniejsza 聽moc w stosunku do saito -trzeba dokupi膰 specjalny t艂umik czyli takie co艣 http://www.advantagehobby.com/200807/EVO777114聽(150$) 聽 lub Saito FG-84R3 (benzyna) +benzynka lejesz i latasz 聽(albo latasz i lejesz) +/-nadmiar mocy聽 -brzydszy tylko 3 gary hahaha -dro偶szy nie wiem jak sprawa wygl膮da z t艂umikiem聽 聽 聽 Nie patrzy艂em na wag臋 ale z tego co pokazuje tuba to raczej bez znaczenia 聽 聽 Silnik贸w Evo w og贸le nie znam, mam 2 Saito i wiem co to jest. 聽 Obecnie latam Yakiem 54 2.2 z DA60 i to jest moc 聽 聽 Pozdrawiam Piotr 聽 聽 ps: no i ma by膰 jak na wojnie jak kto艣 ogl膮da艂 Histori臋 Lotnictwa o Corsair-ach to wie o czym m贸wi臋聽
piars Opublikowano 11 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2014 saito聽 聽 聽 evo 聽 Japo艅ce m贸wili o nim "whistling death" pojawia艂 si臋 i znika艂, wilekim minusem Corsair-贸w by艂a d艂uga maska聽 utrudniaj膮ca l膮dowanie na lotniskowcu. Wi臋kszo艣膰 Corsair-贸w zosta艂a zniszczona podczas startu lub l膮dowania. Nie mniej jednak piloci m贸wili o nim "to wspania艂a maszyna" 聽
Corsair LZ Opublikowano 12 Czerwca 2014 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Poszukaj w膮tk贸w na rcuniverse.com i rcgroups.com, o tym modelu s膮 bardzo obszerne i znajdziesz tam wiele ciekawostek, kt贸re warto wiedzie膰 przymierzaj膮c si臋 do takiego, nie tylko o silnikach. O ile pami膮tam, 3-garowy Saito nie wchodzi - ale nie upieram si臋, lepiej sprawdzi膰. Na pewno da si臋 tam odnale藕膰 wymiary maski silnika. Pi臋kny model, szkoda, 偶e raczej wysoko bud偶etowy. Podwozie dodaje mu w tym aspekcie niema艂o...
piars Opublikowano 13 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2014 Przeszuka艂em wszystko dok艂adnie i z tego co pisz膮 to Saito wchodzi pod mask臋 Corsaira. Maska ma聽桅 270mm a silnik聽桅 250mm, 艣wiece w cylindrach s膮 ustawione pod skosem wi臋c聽 fajki nie b臋d膮 przeszkadza膰 ... przynajmniej tyle wida膰 ze zdj臋膰. Najlepiej by艂oby organoleptycznie to wszystko przymierzy膰 ale ten silnik jest nie osi膮galny w Polsce, co prawda w modele.sklep.pl kiedy艣 by艂 dost臋pny ale z drugiej strony 艣rednio mi si臋 chce jecha膰 z Krakowa do Wroc艂wia lub Warszawy 偶eby to sprawdzi膰
Rekomendowane odpowiedzi