szpachla Opublikowano 21 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Nie wiem dokładnie bo nie mam wagi. Ewentualnie może wrzucę dzisiaj całość na wagę sklepową to zerknę bo sam jestem ciekaw. W taki modelu waga jest jednak na pierwszym miejscu. Bo inaczej będzie flighttime na poziomnie 3 min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 11 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Zważyłem go dzisiaj i w sumie lekki 405 gram - gotowy do lotu 318 gram - bez pakietu. Pakiet Zippy Compact 1000mAh 35C Na tym pakiecie z 10 min powiszę. Regle są 20A (wziąłem na zapas) i swoje ważą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Zrobiłem podobnego cudaka, ale w nieco większym rozmiarze. Czytając Twój wątek, nie trafiłem na porównanie konfiguracji H i X. Masz w tym zakresie już jakieś przemyślenia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 8 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Moim zdaniem z punktu widzenia stabilności i obciążenia siników w czasie lotu najoptymalniej jest wpisać silniki w kwadrat. Czyli X Jeżeli zrobisz nieproporcjonalny rozmiar załóżmy ekstrimum 100x10 cm. to wtedy będzie mu strasznie ciężko przechylić się w jednej płaszczyźnie i utrzymać to położenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi