wdanilowicz Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Witam! Muszę kupić nowy zapłon do silnika DLA56 stary uległ uszkodzeniu. Oryginalnego zapłonu nie można kupić. Proszę o informację czy ktoś miał podobny problem i jak go rozwiązał. Zastanawiałem się nad zapłonem od DLE 55 tylko ze jest problem z czujnikiem na wale. Czujnik jest krótszy. Można by było wymienić piastę śmigła od DLE 55 ale nie jestem do końca przekonany. pozdrawiam Włodek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodek Ulas Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zapłony z Modelmotor pasują. Zobacz może sam czujnik Halla padł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdanilowicz Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zapłony z Modelmotor pasują. Zobacz może sam czujnik Halla padł Czujnik sprawdzałem jest dobry, możesz i podać model zapłonu który podejdzie do silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 witam!Włodku,możesz śmiało zastosować zapłon od DLE 55 . w moim yaku 54 pierwotnie siedział kompletny DLA 56,po jakimś czasie do tegoż modelu celem sprawdzenia założyłem sam silnik DLE55 i tak już zostało.obecnie w Extrze jest zamontowany DLA 56 z zapłonem od DLE 55 a w Yaku tak jak powyżej. oba silniki pracują dobrze więc już nie chciało mi się zamieniać z powrotem zapłonów . oczywiście czujniki Halla przy silnikach pozostały oryginalne gdyż pomiędzy nimi jest drobna różnica w budowie. zapłon http://www.ebay.com/itm/Automatic-RCEXL-Automatic-Ignition-CDI-for-CM-6-DL50-DLE55-DLE30-Petrol-Engine-/140597144015?pt=US_Radio_Control_Control_Line&hash=item20bc3e29cf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdanilowicz Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 witam!Włodku,możesz śmiało zastosować zapłon od DLE 55 . w moim yaku 54 pierwotnie siedział kompletny DLA 56,po jakimś czasie do tegoż modelu celem sprawdzenia założyłem sam silnik DLE55 i tak już zostało.obecnie w Extrze jest zamontowany DLA 56 z zapłonem od DLE 55 a w Yaku tak jak powyżej. oba silniki pracują dobrze więc już nie chciało mi się zamieniać z powrotem zapłonów . oczywiście czujniki Halla przy silnikach pozostały oryginalne gdyż pomiędzy nimi jest drobna różnica w budowie. zapłon http://www.ebay.com/itm/Automatic-RCEXL-Automatic-Ignition-CDI-for-CM-6-DL50-DLE55-DLE30-Petrol-Engine-/140597144015?pt=US_Radio_Control_Control_Line&hash=item20bc3e29cf Bardzo dziękuję za tak rzeczową odpowiedź. pozdrawiam Włodek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi