okruszek Opublikowano 22 Czerwca 2014 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Witam. Z racji że długo już człowiek nie latał wybraliśmy się na latanie. Kolega oblatywał nowego Sky Surfera 1400. Pole puste, wiatr dość mocno dmuchał, zabawa przednia. Ale trochę poniosło mnie i stało się. Na pełnym gazie przydzwoniłem w SS, po czym wyrwało półke z serwami i spadłem pionowo w dół z ok 50m. Elektronika cała, zgubiona osłona kabiny, połamane śmigło i to co widać na zdjęciach. Ciekaw czy coś zrobię u siebie z kadłubem, bo jest dość mocno połamany, zdeformowany. Może zrobić wieżyczkę pchającą.
PK999 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Hah ale "fart" trafić się takimi dwoma podniebnymi ślimakami i to jeszcze na pełnym gazie Śmigła sie nie sklei ale kadłub w 100% nadaje się do reanimacji.
tomasz.smolarek Opublikowano 22 Czerwca 2014 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Każde uszkodzenie piankolota, poza jego całkowitym spaleniem, jest możliwe do naprawienia. Wiem coś o tym ;-)
okruszek Opublikowano 22 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2014 Wiem wiem juz sie naprawia. A odnosnie zderzenia to i tak bywa Chwila nie uwagi i prosze bumm
Marcin S Opublikowano 22 Czerwca 2014 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Ups to prawie tak jak ja. Antkiem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
okruszek Opublikowano 22 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2014 Ehh te moje UPSS bedzie kosztowało mnie trochę nerwów ;] Po coś są jakieś zasady latania w grupie ;] ale jakoś chwila mnie porwała ;] Ważne że nic nie zgubiłem oprócz kabiny ;]
Marcin S Opublikowano 22 Czerwca 2014 Opublikowano 22 Czerwca 2014 będzie dobrze zestaw startowy (cjanoakryl i przyspieszacz ) i będzie jak nowy
jpd Opublikowano 22 Czerwca 2014 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zdarzenie zawsze jest zabawne ... w zamierzchłych czasach (lata '90) sam przeżyłem taką przygodę ale nie były to piankoloty tylko 2 praktycznie identyczne modele Bi-Fly 25 Precedenta ... Mój stracił dolny płat i był krecik .. drugi stracił górny płat i wylądował bez strat - de facto stracił tylko mocowanie górnego płata.
Łukasz99 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Opublikowano 23 Czerwca 2014 "ugotować" go i będzie jak nowy Ileż razy próbujemy się z kumplem trafić deltami i jak na złość nie wychodzi. A tu proszę czym doszło do kolizji
okruszek Opublikowano 23 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2014 Witam. EG Pro trafił do gara, duża ilość cyjanoakrylowego kleju, nowa półka pod serwa z sklejki (od teściowej z sklepu i model prawie jak nowy ;] Jedynie co brakuje to zaślepki do kadłuba, i dość ciężko dorwać kołpak z śmigłem 9x6 z średnicą kołpaka 50mm w normalnych PLN. Ale ważne że model będzie latał i cieszył moje oko.
Rekomendowane odpowiedzi