okruszek Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Witam. Z racji że długo już człowiek nie latał wybraliśmy się na latanie. Kolega oblatywał nowego Sky Surfera 1400. Pole puste, wiatr dość mocno dmuchał, zabawa przednia. Ale trochę poniosło mnie i stało się. Na pełnym gazie przydzwoniłem w SS, po czym wyrwało półke z serwami i spadłem pionowo w dół z ok 50m. Elektronika cała, zgubiona osłona kabiny, połamane śmigło i to co widać na zdjęciach. Ciekaw czy coś zrobię u siebie z kadłubem, bo jest dość mocno połamany, zdeformowany. Może zrobić wieżyczkę pchającą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Hah ale "fart" trafić się takimi dwoma podniebnymi ślimakami i to jeszcze na pełnym gazie Śmigła sie nie sklei ale kadłub w 100% nadaje się do reanimacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz.smolarek Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Każde uszkodzenie piankolota, poza jego całkowitym spaleniem, jest możliwe do naprawienia. Wiem coś o tym ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okruszek Opublikowano 22 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Wiem wiem juz sie naprawia. A odnosnie zderzenia to i tak bywa Chwila nie uwagi i prosze bumm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin S Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Ups to prawie tak jak ja. Antkiem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okruszek Opublikowano 22 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Ehh te moje UPSS bedzie kosztowało mnie trochę nerwów ;] Po coś są jakieś zasady latania w grupie ;] ale jakoś chwila mnie porwała ;] Ważne że nic nie zgubiłem oprócz kabiny ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin S Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 będzie dobrze zestaw startowy (cjanoakryl i przyspieszacz ) i będzie jak nowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zdarzenie zawsze jest zabawne ... w zamierzchłych czasach (lata '90) sam przeżyłem taką przygodę ale nie były to piankoloty tylko 2 praktycznie identyczne modele Bi-Fly 25 Precedenta ... Mój stracił dolny płat i był krecik .. drugi stracił górny płat i wylądował bez strat - de facto stracił tylko mocowanie górnego płata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz99 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 "ugotować" go i będzie jak nowy Ileż razy próbujemy się z kumplem trafić deltami i jak na złość nie wychodzi. A tu proszę czym doszło do kolizji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okruszek Opublikowano 23 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Witam. EG Pro trafił do gara, duża ilość cyjanoakrylowego kleju, nowa półka pod serwa z sklejki (od teściowej z sklepu i model prawie jak nowy ;] Jedynie co brakuje to zaślepki do kadłuba, i dość ciężko dorwać kołpak z śmigłem 9x6 z średnicą kołpaka 50mm w normalnych PLN. Ale ważne że model będzie latał i cieszył moje oko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi