lobudek93 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Witam. Wczoraj zacząłem budowę pewnie wszystkim znanego modelu RWD 5 projektu Skazoo. Buduję go z podkładu pod panele 5mm i 3mm ( taki błękitny z castoramy, niestety 6mm nie było ). Póki co udało mi się wszystko powycinać i skleić na gotowo oba skrzydła. Będzie to wersja bez lotek - do nauki latania. Jutro postaram się wrzucić fotki z postępu prac, jednak póki co nie mogę nic więcej zdziałać, bo potrzebuję kupić sklejkę i inne materiały. Dlatego czym prędzej chce dokonać zamówienia, jednak w tym zamówieniu ma być zawarte wszystko niezbędne do ulotnienia modelu . Jestem trochę ( bardzo ) zielony w tym temacie więc proszę o radę czy wszystko będzie ze sobą współgrało? Najwięcej wątpliwości mam co do akumulatora, regulatora, silnika i śmigła. Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc. W razie postępu prac i dorwaniu się do aparatu postaram się prowadzić dalszą relację. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magilla Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Ja latam już rok tym CF2822 z redoxem 20A, śmigło 10x4.7 na 3S - wszystko jest ok. Bez programatora też dasz radę - chwilka cierpliwości i dokładnego przeczytania instrukcji. Jak chcesz jeszcze taniej to zapytaj w warzywniaku o skrzynki po owocach i będziesz mógł skreślić sklejkę 3mm z listy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Ja bym polecił zmiane aparatury na coś przyszłosciowego http://allegro.pl/aparatura-turnigy-9x-gwarancja-6-miesiecy-gratis-i4349689665.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 A ja bym polecił jednak taki regulator: http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=8_247_253&products_id=14386 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobudek93 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Nie ukrywam, że im taniej tym lepiej. Co do radia to narazie musi wystarczyć ten pelikan. W przyszłości zakupię turnigy, póki co nie mogę sobie pozwolić na taki wydatek. A Pelikan nie pójdzie na zmarnowanie, gdyż chcę zainteresować modelarstwem 10 letniego brata któremu tylko w głowie komputer i radio będzie dla niego. Wracając do tematu budowy, to teraz mam mały mętlik w głowie, bo każdy poleca coś innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenar Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 ja kupiłem to radyjko i póki co tez jestem początkujący mi wystarcza, tzn latam od roku i czuję już luzy na drążkach czy trymerach ale na sam początek jest ok. kup zapas śmigieł o różnej wielkości. 8x4 9x5 9x4,7 10x5 10x4,7 na tych latałem z tym samym silnikiem co wybrałeś. z tym ze przy śmigle 10x silnik za szybko się grzeje optymalne śmigło 8x4 silnik ładnie pracuje ciąg jest spokoi się nie grzeje gry się przesadza z gazem. a z tym regulatorem to koledzy mają rację lepiej 30A gdyż na początku będziesz przesadzał z gazem i żebyś czegoś nie usmarzył to kup z zapasem ten regulator. a różnica kilku grosz a reszta ok. tez moje pierwsze zamówienie tak wyglądało.. i tez w modelemax tyle ze jak chcesz zaoszczędzić ciut to możesz kupić ładowarkę tańszą, albo poszukaj podobnego zamówienia w abcrc.pl tyle ze kołek (może nie balsowy) kupisz w castoramie podobnie z listwą sosnową.. sprawdz bo w castoramie nie byłem już rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi