jacek LP Posted March 8, 2008 Share Posted March 8, 2008 Witam Dzisiaj po południu wygospodarowałem chwilę aby polatać w Markach k. Warszawy. Podczas trzeciego startu na wysokości ok. 1-1,5 m usłyszałem trzask. Zobaczyłem jak silnik odlatuje, a przód modelu się rozpada. Dało się jakoś wylądować i do dalszych zniszczeń nie doszło. Po przęglądzie zobaczyłem, że ośka silnika wysunęła się do przodu o ok. 6 mm i niemal wykręciła się z silnika, co mogło mieć wpływ na zaistnienie zdarzenia. Silnik był zamocowany na 4 śruby i przykręcony do sklejkowego łoża fabrycznego. I tu rodzi się pytanie jak to wszystko usprawnić i jakich materiałów użyć, aby w przyszłości uniknąć takich wypadkow. PZDR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tom_tom Posted March 9, 2008 Share Posted March 9, 2008 Cześć, w tego typu modelach często się to zdarza. Ja w mojej Katanie tak wzmocniłem łoże fabryczne : (pomysł nie mój, a zapożyczony) http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=903&postdays=0&postorder=asc&highlight=katana+mini&start=15 To zresztą link do paru innych przeróbek Katany Pozdrawiam - Tomek Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek LP Posted March 9, 2008 Author Share Posted March 9, 2008 Dzięki. Popracuję nad tym. Na razie połatałem owiewkę silnika. Zarowinguję to i zalaminuję w/g podanych w linku zaleceń. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.