bartek-91 Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Witam Do tej pory latałem DX7 helikopterami. Dzisiaj skończyłem swój depronik i chciałem podłączyć i "ZONK". W instrukcji nie mogę się doszukać pod który kanał co podłączyć. Model ma tylko ster kierunku i wysokości no i silniczek. Chciałem dojść eksperymentalnie ale ta aparatura z tego co wiem ma jakieś zabezpieczenie i jak podłączam serwa i ruszam drążkami to one ani drgną. Pod jaki kanał powinienem podłączyć SK i SW? No i jak by ktoś mógł naprowadzić mnie co powinienem poustawiać żeby serwa reagowały? Z góry dzięki Bartek
Andych Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 A do jakiego odbiornika? Chociaż to jakby bez znaczenia, mam 4 typy odbiorników i wszędzie na domyślnych ustawieniach radia serwa działają zgodnie z opisem na odbiorniku.
Flyer Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 No jak, przeciez na odbiorniku (przynajmniej AR7000) jest napisane gdzie co trzeba podlaczyc. A jakiego odbiornika uzywasz? Z tego co wiem do tego radia moze tyc jeszce taki maly do Park flayerow, chyba AR 6100 i tez ma chyab opisane, wiec gdzi eproblem? A nie dziala pewnie dlatego ze jest nie "zbindowane" ale opis i rysunek tego jest w instrukcji. Podejrzane jakies
bartek-91 Posted March 9, 2008 Author Posted March 9, 2008 Mam ar7000. Odbiornik latał w helikopterze został wyjęty i włożony do samolotu. Czy w tym przypadku również muszę zbindować jeszcze raz? Jutro jak coś popróbuję jeszcze. Co do opisu na odbiorniku to niebardzo się oriętuje jaki jest przydział ale z tym pomógł mi już kolega.
Andych Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Jak zrobiłeś nowy model w nadajniku, to musisz dobindować do tego modelu odbiornik. Sprawdź na poprzednim zdefiniowanym modelu (heliku) czy działa, jak tak, to dobinduj do nowo stworzonego modelu. Tylko musisz mieć świadomość, że w tym momencie tracisz parę z poprzednim modelem, ale wszystkie ustawienia pozostają, więc jak chcesz wrócić do poprzedniego modelu to wystarczy powtórnie zbindować odbiornik i wszystko będzie po staremu.
bartek-91 Posted March 10, 2008 Author Posted March 10, 2008 Ok dzięki za pomoc. Wszystko już mi się wyjaśniło.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.