Marcin851 Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Ktoś pomoże, doradzi, podpowie co może być przyczyną że podczas lotu odpadł mi tylni dekielek z łożyskiem? Poskładałem to i tak przy około 35% gazu odpaduje, jakby ten wewnętrzny wirnik go wypychał. Mało tego nie wiem jak to jest łączone z ośką ale oderwał (odkleił) się wentylatorek - to plastikowe w środku Jak się do tego dobrać? jak otworzyć tą przednią część silniczka by dojść do tego wentylatorka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Niestety to jest Kira, czyli niewypał kontronika. Tylny dekiel dostał ciepła i wyjechał, jest niechlujnie za luźno spasowany i tyle. Wklej go na loctite 638 . Przedni jest na gwincie. Te silniki to grzałki i przekonaliśmy się o tym kilka lat temu stosując je w łódkach. Wentylator jest także klejony. Cudów się nie spodziewaj po tym motorku. O niebo lepsze były serie FUN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 16 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 A ten przedni to zwykły gwint czy lewy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Nie wiem w którą stronę się kręci silnik docelowo myślę że w prawo, więc gwint powinien być lewy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Nie wiem sam już teraz. W małej był normalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi