macielot Opublikowano 17 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Witam. Proszę o pomoc.Podłączyłem 2 serwa od lotek do odbiornika frsky. Zmiksowalem sobie kanał 1 i 5 do których mam podpięte serva. I teraz jest problem zdaje się że jakiś podzespoł nie radzi sobie z tymi mikserami. Kiedy poruszam sterem wysokości czy kierunku wszytko jest ok dopóki się nie poruszę lotkami kilka raz, wtedy odbiornik jakby się restartuje chociaż dioda ciągle się świeci. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 17 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Wyglada na problem z zasilaniem. Sprobuj zasilic odbiornik i serwa z mocniejszego zrodla pradu np. Pakiet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macielot Opublikowano 17 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Wygląda to tak. Jak coś moge wrzucić filmik jeżeli to coś ułatwi. Wyglada na problem z zasilaniem. Sprobuj zasilic odbiornik i serwa z mocniejszego zrodla pradu np. Pakiet Tak jak w zdjęciu powyżej ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Columb Opublikowano 17 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Też mi to wygląda na problem z zasilaniem; albo masz duży pobór prądu na lotkach (np. przez duże opory w poruszaniu nimi), albo słaby bec/rozładowany pakiet/niesprawne serwa. Sprawdź z podłączonymi samymi lotkami do odbiornika i stopniowo podłączaj kolejne serwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macielot Opublikowano 17 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Po odłączeniu 1 obojętnie której lotki problem mija. Po odłączeniu steru wyskokosci czy kierunku nadal się rozlacza chyba ze odłączyć 2 na raz to jest ok. Chyba 2A bec wystarczy do 4 serw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 17 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Serwa analogowe czy cyfrowe? Ogólnie kolego miernik w reke o mierzysz każdy element z osobna. Można tez domniemac ze zrodlo nie daje 2 A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macielot Opublikowano 17 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Serva cyfrowe turnigy xgd 9. Napięcie wychodzące z odbiornika ma 5v ale nie wiem jak sprawdzić natężenie podłączyć równolegle do odbiornika miernik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macielot Opublikowano 17 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Poodpinalem wszystkie orczyki ale to samo jak będę miał okazję pozycję od kogoś mocniejszego beca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 17 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Serwa cyfrowe ciagna wiecej pradu. Miernik musisz wpiac szeregowo czyli usuwasz przewod plusowy i w jego miejsce wstawiasz miernik. Tylko nie spal :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macielot Opublikowano 17 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Jak podpiąłem do serva od lotki to po szybkim poruszeniu drążkiem wskazało 1.9AOk mam 2-hi regiel chińska 18 nawet nie wiem ile ma bec ale działa czyli coś jest z tym poprzednim nie tak, dzięki za pomoc! tylko teraz wystarczy jak kupie na alledrogo jakiegoś hk czy pojechac do sklepu modelarskiego i poprosić o jakis najtańszy ponieważ nie mam tyle kasy na razie zeby kupić jakiś chociaz ze sredniej półki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macielot Opublikowano 17 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Lotki bez serv chodzą lekko nie ma problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macielot Opublikowano 18 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Sory serva biora 0.19 A żle ustawiłem miernik. Czyli regulator ma zepsutego bec-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macielot Opublikowano 18 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Bec podobno ma 2A zgodnie z opisem na hobby Kingu czyli 0.2x4 serwa +\- 0.2= 0.8A w teorii starcza, praktyka : jednak nie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi