darusisko Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Witam Tak jak w tytule chciłabym zrobić podgrzewacz domowej roboty (tylko tak żeby grzał chociarz te 3 minuty). Może macie jakieś pomysły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 -jedno ogniwo Nixx + dwa kabelki -> jakie pytanie taka odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 albo jak jedno ogniwo nie starcza to 2 ogniwa połączone tak aby dawały te 1,2V ale żeby miały większa poj i wydajności (nie pamiętam jak to sie nazywało ale chyba szeregowo na 100% nie jestem pewien). O tak; ++ \ -- --- i tu idzie kabelek do świecy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 kamil_rc, a co miałeś z matematyki ?? bo logiki mogłeś nie mieć Szeregowo to jeden za drugi i sumujemy napięcia,a równolegle to jeden koło drugiego i napięcie nie wzrasta tylko maleje opór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Zawsze mi sie to myli a z matmy mam 3 albo 4 Czyli akumlatory musisz połączyć równolegle :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.