dymarkus Opublikowano 27 Lipca 2014 Opublikowano 27 Lipca 2014 Witam Mam problem z podłączeniem odbiorników Graupnera GR-12 pod LRS gdzie potrzeba sygnału sumppm . Może ktoś wyjaśni co wychodzi z GR-12 na wyjściu nr 6 gdy ustawi się na tym wyjsciu sygnał SUMD ? W odbiorniku GR-16 do wyboru są sygnały: SUMO, SUMI, SUMD. Czym się to różni między sobą ?
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 27 Lipca 2014 Opublikowano 27 Lipca 2014 SUMI to wejście sygnału PPM, SUMO to wyjściowy sygnał PPM , SUMD to sygnał danych
dymarkus Opublikowano 27 Lipca 2014 Autor Opublikowano 27 Lipca 2014 Kamil, czyli SUMD jest takim standardem jak S-bus Futaby ?
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 28 Lipca 2014 Opublikowano 28 Lipca 2014 Nie miałem sposobności testowania tego typu sygnału raz że w instrukcjach nie za wiele jest o tym napisane dwa że nie było mi to do szczęścia jakoś potrzebne . Jak znajdę chwilę wolnego czasu przeanalizuję sobie SUMD analizatorem cyfrowym TTL i zobaczę co to są za dane i w jakiej postaci .
dymarkus Opublikowano 29 Lipca 2014 Autor Opublikowano 29 Lipca 2014 Na oscyloskopie widać ciąg impulsów (coś ponad 30 w jednej paczce) i jak się steruje to niektóre się zmieniają, ale nie w szerokości impulsu a raczej z jednego robią się dwa lub trzy impulsy i wszystko to dzieje się w połowie paczki.
cZyNo Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Tak, to jest cos jak sbus. Cyfrowy system przesyłu danych. Szukać i nie kombinować z analizatorami gdy nie ma potrzeby. http://www.scribd.com/mobile/doc/205359169
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 To w zasadzie wszystko już wiadomo wystarczy troszkę chęci i można sobie z modelu wywalić sporo kabelków ...
Rekomendowane odpowiedzi