dymarkus Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Witam Mam problem z podłączeniem odbiorników Graupnera GR-12 pod LRS gdzie potrzeba sygnału sumppm . Może ktoś wyjaśni co wychodzi z GR-12 na wyjściu nr 6 gdy ustawi się na tym wyjsciu sygnał SUMD ? W odbiorniku GR-16 do wyboru są sygnały: SUMO, SUMI, SUMD. Czym się to różni między sobą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 SUMI to wejście sygnału PPM, SUMO to wyjściowy sygnał PPM , SUMD to sygnał danych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymarkus Opublikowano 27 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Kamil, czyli SUMD jest takim standardem jak S-bus Futaby ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Nie miałem sposobności testowania tego typu sygnału raz że w instrukcjach nie za wiele jest o tym napisane dwa że nie było mi to do szczęścia jakoś potrzebne . Jak znajdę chwilę wolnego czasu przeanalizuję sobie SUMD analizatorem cyfrowym TTL i zobaczę co to są za dane i w jakiej postaci . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymarkus Opublikowano 29 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Na oscyloskopie widać ciąg impulsów (coś ponad 30 w jednej paczce) i jak się steruje to niektóre się zmieniają, ale nie w szerokości impulsu a raczej z jednego robią się dwa lub trzy impulsy i wszystko to dzieje się w połowie paczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Tak, to jest cos jak sbus. Cyfrowy system przesyłu danych. Szukać i nie kombinować z analizatorami gdy nie ma potrzeby. http://www.scribd.com/mobile/doc/205359169 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 To w zasadzie wszystko już wiadomo wystarczy troszkę chęci i można sobie z modelu wywalić sporo kabelków ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi