Maca111 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Witam, mam chyba dość niecodzienny problem ponieaż nie zauważyłem zeby komuś się tak działo, no ale do rzeczy. Po krotszym czasie nieuzytkowania aparatury postanowilem wyjsc na pole polatać skrzydłem i tutaj zaczęly sie juz schody, nie przestawialem nic w module ani w aparaturze wszystko bylo tak jak było jednak po podłaczeniu lipo do regla brak jakiejkolwiek reakcji na drązki dopiero po chyba 4 próbie wszystko zadziałalo więc postanowiłem ze polatam no i to był błąd model spadł z dość duzej wysokosci na pelnym gazie w ziemie lamiac sie przy tym w pół. Pomyślałem ze moze mam walniety odbiornik i trafiajac na dobra okazje kupilem mniejszy 4-kanałowy V8R4. I tutaj od poczatku byly problemy ze zbindowaniem jednak w koncu udalo sie i modul sparowany jest z odbiornikiem jednak sytuacja się wciąż powtarza. Gdy odbiornik otrzymuje prad z regla pali się tylko zielona led jednak brak jest jakiejkolwiek reakcji na komendy z aparatury. Co to może być ? Walnięty moduł ? Pozniej dodam film zeby pokazać jak to wszystko wyglada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 A ten pierwszy odbiornik to jaki był? D... czy V... ?Bo pewnie wiesz o tym że odbiorniki D i V działają na różnych protokołach i moduł nadawczy trzeba odpowiednio przestawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maca111 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 pierwszy byl V8FR ale oba bindwoalem na D, gdzie ten pierwszy przy takim bindowaniu dzialal przez 2 tygodnie pozniej nie uzywalem i nagle bach nie dziala. Oba przelaczniki na module w pozycji off na dole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Moim zdaniem (i firmy FrSky chyba też ) odbiorniki V8 powinny działać na protokole V8. V8FR-II wprawdzie potrafi gadać z protokołem D ale nie napisałeś czy masz wersję II. To samo z tym drugim.Może sprawdź najpierw co który potrafi i spróbuj wg instrukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Już nie. Chyba wszystkie obecnie produkowane odbiorniki pracują w trybie D. Po odpowiednim zbindowaniu nie mam z nimi żadnych kłopotów. Używam zamiennie D i V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Wiem, ale kolega nie napisał, które konkretnie odbiorniki posiada. A nuż okazja była właśnie dlatego, że to stara wersja V8. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maca111 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 nie nie oba odbiorniki w wersji II, ten 8 kanalowy ktory mialem pierwszy byl wlasnie tak zbindowany i dzialal do czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Antena na module? Kiedyś w kupionej antenie ukręcił mi się kabelek przy złączu i antena mi się rozeszła na 2 części. Albo już fabrycznie była jakaś lewa. Na szczęście wykryłem to jeszcze w domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maca111 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Mysle ze antene mozna odsunac na bok poniewaz jezeli jestem w odleglosci 50 cm miedzy nadajnikiem a odbiornikiem to widac bardzo szybkie mruganie zielonej led w obu odbiornikach jednak nic nie dziala, po wpieciu serwa ustawia sie tylko w pozycji neutralnej ale nie dostaje dalej pradu !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maca111 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maca111 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Sorry za kolejny post ale poprostu bardzo drażni mnie juz ten problem i chce go rozwiazac najszybciej jak siię da Ktoś coś może wie ? Czy raczej słać moduł na gwarancje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabpa Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Cześć, rozwiązałeś problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi