Elkojote Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Tomek składaj składaj i lecimy bo też takie latadło na urodziny chce sobie sprawić powiesz co i jak , a i operatora kamery na łąkę zabrać bo filmy chętnie oglądamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomdraug Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Siedzę teraz nad nadajnikiem o rany Połączyłem lipola - regulator piszczy jak głupi i nie przestaje - szukam co to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Musisz zaprogramować u mnie włączenie aparatury gaz na full podpięcie lipola i jak piszczy gaz na dół i ma działać. A i do kombinacji przy modelu i aparaturze ściągnij sobie lepiej smigiełko co by ci maszyna nie rozbiła wazonu od teściowej bo będą jaja . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomdraug Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Jesteś genialny !!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Niby mały krok do przodu a cieszy .. też tak mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomdraug Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Stery chodzą jak należy tylko odłazi popychacz od kadłuba przy SW Lotki na kabelku Y - są nierówno, kombinuje jak poustawiać zgodnie z filmikiem Wkrecilem snapy jest równo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 No raczej nie może odłazić mi się tak ostatnio stało i zamiast sterować sterem wybrzuszało się po środku no i lotki też równiutko . Spoko dasz rade materiał edukacyjny masz (filmik) trzeba dopieścić i dwa razy sprawdzić czy aby wszystko porusza się w tą stronę co powinno . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomdraug Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Dzięki za pomoc, już wszystko gra - mam nadzieję niedługo odlecieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Nie ma sprawy zrób filmik pamiętaj ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 witam kolegę .chcesz od razu po zmontowaniu modelu iść na łąkę i próbować latać? czy masz już może za sobą jakieś próby nauki pilotażu na symulatorze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomdraug Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Czołem !! Owszem symulator już był, a na prawdziwych cessnach teź 10 godzin lotu Dam radę niejednego Kreta zamordować !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 tak to co innego .udanego oblotu ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomdraug Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Dzięki mam nadzieję jutro gdzieś pojechać i podziałać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 A ja na Twoim miejscu wsadziłbym serwa lotek w oddzielne kanały i ustawił klapolotki. Bardzo Ci to pomoże przy lądowaniu, a i przy pierwszym starcie nie przeszkodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomdraug Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Tak nawet chciałem, niestety przewody od serw lotek są króciutkie, a przedłużyć nie mam czym Nie było w sklepie, dopiero zamowię i wtedy spróbuję tak zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Ja w swoim Bixlerze mam klapy ale doświadczona brać modelarska na lotnisku odradziła mi korzystanie z nich podczas nauki pilotażu. Na start proponuję oblot z doświadczonym modelarzem - czego ja nie zrobiłem i CA musiało pójść w ruch Na start proponuję ustawić również E.Pointy na 50-60% co by nie był za bardzo narowisty, bo adrenalina przy pierwszych lotach robi swoje Życzę powodzenia przy oblocie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomdraug Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Dzięki za radę - epointy są ustawione, czyli DR 60% i EX 60% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Podjedź do Rc Wróblik na Białołękę i tam od ręki kupisz to co ci potrzeba :-) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Jak na Białołękę masz nie po drodze to masz jeszcze sklepy modelarskie na Baleya i Rechniewskiego ???? Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomdraug Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Na Baleya byłem dzisiaj, kupiłem tylko pręt węglowy 4mm na wzmocnienie kadłuba, nie było przedłużek ani toreb na pakiety Jutro będę na Modlińskiej to sprawdzę Wróblika Dzisiaj wklejam pręt na dno i mocuję rzepy na skrzydła - jak wróciłem do domu było już ciemno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi