tomdraug Opublikowano 1 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Fajnie sobie w weekend polatałem !! Niestety ostatnie lądowanie na drzewianym lotniskowcu, jesion to jest chyba, ok. 20m nad ziemią. Podejmę dziś lub jutro próbę wytrząśniecia żyłką albo czymś innym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomdraug Opublikowano 4 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Udało się Kolega wędkarz zarzucił ciężarek, potem poszła linka 6mm z kotwiczką saperską. Po dwóch podejściach model spadł w kawałkach !! Lipo na 0 reszta elektroniki nieuszkodzona. Jest dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomdraug Opublikowano 4 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Koledzy pytanie - jak zamontować lotkę? Przykleić chyba nie, może taśma? Nie bardzo widzę jak I ostatnie - zrobić jedną czy obie żeby było symetrycznie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilDudek Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Można zawiasy zrobić na UHU Por. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 No takich zawiasów w tym modelu nie polecam. Jak już robisz jedną to odetnij też drugą i obie daj na zawiasach. Znajdź starą dyskietkę i wyjmij z niej taki foliowy nośnik - on świetnie nadaje się na zawiasy do modeli. Jeżeli jej nie masz to możesz zrobić je także z cienkiej butelki pet (na stronie motylastego). Najlepiej jednak kupić zwykłe prostokątne zawiasy zwane "papierowymi" i wkleić na żywicę 10 minutową ( nie polecam CA + przyspieszacz bo po prostu jeden fałszywy ruch i po ptokach). Przede wszystkim zetnij w skrzydle nadmiar pianki który został po wyrwaniu, to samo zrób z lotką tylko ją zetnij lub trochę zeszlifuj na kształt " <=== " Możesz też użyć takich ze sztyftem ale moim zdaniem to niepotrzebne utrudnianie sprawy - zwykłe papierowe się sprawdzą. Mowa o czymś takim : http://www.ef3m.pl/598,zawias-papierowy-kavan-25x20mm-%285szt.%29.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomdraug Opublikowano 4 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Dzięki !! Jutro pojeżdżę może uda się kupić. A zaraz spróbuję skorzystać z systemu Motylastego Piątek: Motylasty rulez Zawiasy wklejone w obie lotki, jutro po zaschnięciu wkleję do skrzydeł. Zrobiłem też snap z PETa bardzo ładnie wyszedł, zastąpi zgubiony. Za dnia porobię zdjęcia. Naprawianie Pioneera staje się moją drugą naturą A tu obiecane zdjęcie rodzinki pomysłów Motylastego: snap, zawias i łącznik bowdena z kostki połączeniowej. W środek kostki włożyłem kawałeczek blaszki aluminiowej, żeby lepiej trzymało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi