mataus Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Cześć.Mam na imie Mateusz.Mam pytanie.Jaką moge kupić aparaturke taką najprostrzą cztero lub trzy kanałową.Niestety mam tylko na wydanie około 65 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin172 Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Obawiam się, że za 65zł to nic nie kupisz. :shock: Uzbieraj trochę więcej kasy i kup sobie np. Lasera albo uzbieraj jeszcze więcej i kup np. Optica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 za tyle to E-sky kupisz ja trafiłem nową E-sky 4 kanałową, razem z interfacem za 60zł... tyle co do nauki i złapania bakcyla... a jak się wkręci to się kupi jakiegoś hiteca czy sanwę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Mataus, czy nie jesteś przypadkiem z tej Szewnej koło Ostrowca Św? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 haaha 60zł mozesz kupic taka do samochodów xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio98 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Witam. Pozdrawiam kolegów modelarzy z Ostrowca Św. ,jak i jego okolic. Mój problem jest taki sam jak kolegi mataus ,czyli niwewiem jaką aparaturę kupic ?? Przedział pieniężny to 500 zł. (bez przesyłki)Warunki jakie ma spełniac aparatura to : ma jak najdłużesz służyc no i jak każdy się domyśla , ma byc tania.Będzie ona głównie używana w modelach szybowców i z czasem do motoszybowców.Z tego co się rozglądałem wynika ,że najlepszy będzie producent HI-TEC.Na oku mam głównie te typy: http://www.modelarski.com/index.php?page=product&id=2297 lub : http://www.modelarski.com/index.php?page=product&id=2350 Problem siedzi w tym ,że nie wiem czy starczy mi na razie 4 kanały ? Z kolei ta 6-kanałowa starczy mi na bardzo długo ,ale jest sporo droższa.Licze na wasze doradztwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 ja polecam sanwe vg 6000 dużo funkcji mi jak narazie sprawuje się bez zarzutu. Tylko byś musiał kupić zestaw bez serw http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=213 Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 i ja tez polece Sanwe (bez dodatkow) a i zmiescisz sie w 500 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Witam.Pozdrawiam kolegów modelarzy z Ostrowca Św. ,jak i jego okolic. Cześć, mamy Futaby i Optic 6, Szymon ma MX-12 więc możesz sobie obejrzeć jak wyglądają w realu te nadajniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek2220 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 mam tylko na wydanie około 65 zł. http://allegro.pl/item375145958_nadajnik_rc_4_kanalowy_aparatura_firmy_dynam.html Spróbuj Może wygrasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody25 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 o fest Dynam NE-KO 4 tak tanio to już za granicą jest drożej, ale to w końcu lizytacja ja osobiście polecam LASER 6 albo tą sanwe vg 600 ja posiadam Futabę T-4 EX 35MHX jest 4 kanałowa i tania za 425 dostaniesz całą jak wiesz gdzie szukać no i kwestia ile potrzebujesz kanałów jaki to ma być samolot i czy chcesz mieć komputer ja w Futabie mam komputerek i pamięć na 4 modele na początek styknie no i jest nei droga na modele.sklep.pl dostaniesz aparature akumulator do niej i kwarce za 199zł!!! Bierz i lataj jednym słowem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrula Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Witam. Niedawno kupiłem model statku pożarniczego 120 cm. DUŻY STATEK POŻARNICZY- oryginalny GRAUPNER https://shop.graupner.de/webuerp/servlet/AI?ARTN=2149&PIC Przymierzam sie do podobnego ale holownika http://www.safari.pl/produkt-8-1_2.html Model holownika Smit London (B5002) Głównym problemem jest wybór aparatury do tych modeli 4/6 kanałów wystarczy ale dla mnie ważniejsze jest rozwinięcie kanałów wł/ wył 6/8 kanałów wiem że Graupner ma takie ale koszt 1000pln i nie wiem czy Futaba pasuje bo chciałem zastosować aparaturę 2,4 gHz Dziękuje za ew wsparcie mam w tym temacie słabe doświadczenie Z poważaniem Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio98 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Mam jeszcze jedno zasadnicze pytanie .Jeżeli aparatura (np. Hit-tec Laser 6 lub 4 ) nie ma komputera ,to czy warto ją kupowac czy lepiej zaczekac i zbierac na jakiegoś Optica czy MX 12 ?????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekW Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zasadniczo, w roku 2008 to nie warto kupować aparatury bez komputera. Już przy drugim modelu staje się on przydatny, a każdy kolejny model to więcej ustawień do zapamiętania. Sam kupiłem pierwszą aparaturę bez komputera żeby było taniej i szybko pożałowałem kupując Optica. Dopiero on mnie (na długi czas) zadowolił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrula Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zasadniczo, w roku 2008 to nie warto kupować aparatury bez komputera. Już przy drugim modelu staje się on przydatny, a każdy kolejny model to więcej ustawień do zapamiętania.Sam kupiłem pierwszą aparaturę bez komputera żeby było taniej i szybko pożałowałem kupując Optica. Dopiero on mnie (na długi czas) zadowolił SŁYSZAŁEM ŻE 2,4 Ghz fala nosna jest "sztywna " podobno 40 hz łtwiej sie odchyla w terenie a ogólnie czy prawda że 2,4 lepiej dla latania a 40 do łódek??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekW Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Szczerze mówiąc to nie mam pojęcia jak to jest z łódkami, ale dla samochodziarzy jest mnóstwo nowych aparatur 2.4Ghz, a oni w sumie bardziej mogą narzekać na załamania terenu (no chyba że pływasz przy wielkiej fali ) Ja z 2.4Ghz jestem zadowolony, ale używam ją tylko do modeli latających (bo innych nie mam) Nie jestem również radiowcem i raczej przeciętnie wiem jak te fale latają ale z tego co pamiętam z fizyki to im wyższa częstotliwość tym krótsza fala i większa podatność na załamanie i odbicie. Tak więc jak już to 40Mhz będzie bardziej "sztywne". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.