polpakpol Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 podpinam pakiet, 2 sekundy i jak pieprzło to aż mi okulary z nosa zleciały Taki mały a taki mocny wybuch ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Hio hio, jakbyś trzymał tak jak ja regulator w ręce to każdy wybuch jest mocny. Tak walnęło, że rodzice przylecieli z piętra niżej bo myśleli, że coś w kuchni wybuchło. Jak porządna petarda. Możesz zresztą spróbować takowy wysadzić jeśli masz parę metrów przewodu i najlepiej kilka cegieł dla bezpieczeństwa, polecam na ogródku jeżeli już Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kry Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Hio hio, jakbyś trzymał tak jak ja regulator w ręce to każdy wybuch jest mocny. Tak walnęło, że rodzice przylecieli z piętra niżej bo myśleli, że coś w kuchni wybuchło. Jak porządna petarda. Możesz zresztą spróbować takowy wysadzić jeśli masz parę metrów przewodu i najlepiej kilka cegieł dla bezpieczeństwa, polecam na ogródku jeżeli już Kiedyś wyrzucało się kondziaki elektrolityczne do ogniska, efekty dźwiękowe były dość podobne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 No to już wiem co będę dziś robił ;D A tak w ogóle to jak należy sprawdzić kondensator aby było wiadomo która nóżka to + a która to minus ?? W dużych kondensatorach powinna być taka kropka przy + a w tych mniejszych ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Tak, trzeba sprawdzić - hehe, ja sprawdziłem. I o sto byków się założę, że było dobrze tylko walnęło bo kondensator wylutowałem ze starego radia ... był chyba wiekowy i tyle, polaryzacja na pewno się zgadzała Tyle, że regulator zniszczony bo uszkodziło kawałek płytki, jakbym nie trzymał za przewody tylko za sam regiel to pewnie miałbym palec do szycia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Nie polecam zabaw z wysadzaniem kondensatorów. W przeciwieństwie do małych petard zbudowanych głównie z tektury - kondensatory posiadają elementy metalowe które przy wybuchu mogą zrobić krzywdę!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Szczególnie aluminiowe okładki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi