pawellukasz Opublikowano 3 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Jak bym chciał po kolei "przejechać" po menu ustawienia do heli, łącznie z opisem, od czego są poszczególne pokrętła i przełączniki na nadajniku. Wiem, że niektóre ustawienia w menu są proste, ale inne są bardziej skomplikowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Ale przecież to jest w instrukcji od Turnigy 9x , zresztą przełączniki masz opisane na aparaturze - wystarczy wrzucić hasło "idle up" albo "dr elev". Tak wszystko streścić to sporo roboty, połowę jej możesz odwalić sam. Opcje w nadajniku TEŻ masz opisane w instrukcji, jest nawet polski pdf do tego radia. Pomijam setki filmów na youtube, tych wartościowych gdzie pokazane jest jak ustawić Turnigy 9x pod 450 jest może kilkanaście ale to i tak parę godzin zabawy. Zasiadaj i tyle, tutaj wszystko możesz zrobić sam. W menu to już naprawdę nic trudnego nie ma ale jak nie znasz modelarskich pojęć to niewiele zdziałasz. Jedyna rzecz którą trzeba umieć w T9x to ogarnięcie ideologii cyferkowej np. przy mikserze delta (oznaczeń i wartości) lub sposoby ustawienia mikserów. I tak jest w wielu opcjach bo używają dość ostrych skrótów do oznaczania pewnych rzeczy. To wszystko jest jednak w instrukcji, na youtube i na forach. Naprawdę tutaj nie ma co pomagać, można tylko nakierować, dziecko nie jesteś jeśli chcesz 450 tką latać. Ten temat na epheli jest mojego autorstwa jak jeszcze byłem bardzo cienki w uszach w przypadku helików (teraz jestem tylko cienki), tam jest naprawdę sporo i jeszcze więcej tylko go dokładnie przewertuj. Obejrzyj warsztaty strefy hobby na youtube. Tak na zachętę : https://www.google.pl/search?safe=off&client=firefox-a&hs=Dwb&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&channel=fflb&q=turnigy+9x+switch+&oq=turnigy+9x+switch+&gs_l=serp.3...16451.17696.0.18666.7.6.0.0.0.0.0.0..0.0....0...1c.1.52.serp..7.0.0.48qjEXxdGEw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawellukasz Opublikowano 5 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Dzięki dzięki....ja i tak uważam się za początkującego, ale dam radę z tym ustawieniem. A Turnigy 9XR lepiej śmiga ze śmigłowcem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawellukasz Opublikowano 8 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Ok, źłe zapytałem...Jutro próby z Copterem...Dziś kończę składanie i zobaczymy co to będzie;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawellukasz Opublikowano 14 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Kiedy wszystko jest prawie gotowe, mam problem z regulatorem. Jest to Red Brick 50A. Skalibrowałem (albo i nie) w ten sposób (to co niżej, przekleiłem z postu z tego forum): 1) Włączyć nadajnik.2) Gaz na maxa.3) Włączyć regulator podłączony do odbiornika.4) Cośtam piknie.5) Gaz na minimum.Kalibracja zakończona6) Regulator zacznie pikać jak podczas normalnej procedury startu (zazwyczaj ilość cel). Regulator nie podejmuje pracy, i mało tego, lewe serwo swoim ramieniem przekręciło się do przodu, a model nie reaguje na żadne ruchy drążkami. Mam instrukcje do regulatora, ale jej nie rozumiem, nie ustawiałem nigdy takich regulatorów. Czy ktoś mi podpowie "po naszemu" jak ustawić taki regulator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 14 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Zbinduj nadajnik z odbiornikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawellukasz Opublikowano 15 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Nie wiem czy to to, ale okazało się, że pakiet mam padniety, nie łąduje się już więcej niż 8,3V (Zippy 2200mAh 11.1V). Z początku model reaguje, ale jak wykręci serwo w drugą stronę, tak jak napisałem wyżej, nie reaguje na nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Może jest padnięta jedna cela - 8,4 V to takie napięcie jakie powinno być na w pełni naładowanym nieobciążonym pakiecie 2s. W pełni naładowany 3s powinien mieć 12,6V czyli po 4,2V na celę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawellukasz Opublikowano 15 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Być może, choć ładowarka IMAX B6 pokazuje, że każda cela ma lekko poniżej 3V i więcej niż 8,3 z całego pakietu nie wyciągnę. Teraz zamówię pakiety Turnigy 2200 mAh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Bardzo szybko Ci siądą, kup coś przynajmniej 40C - wiem po sobie. Te pakiety mają strasznie zawyżone parametry, mi nowy nano tech 2200 mAh 40C spuchł przy 3 zawisie 450ką (regulator 40A po locie dobrze ciepły czyli norma). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawellukasz Opublikowano 15 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 czyli jakie masz na mysli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi