Zoh4n Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Witam! może nie dotyczy to modelarstwa, ale chciałem zapytać, jak w łatwy sposób zrobić drabine sznurową. W sobote wybieramy się ze znajomymi w pewne miejsce, tam trudno będzie się dostać bez atkiej drabinki Dwóch kolegów dobrze, że tak powiem, wysportowanych wchodzi pierwsza i bezpiecznie zamocuje drabine. Tylko jak zrobić taką? Mam w domu 10 metrów liny, parę sosnowych belek, ale nie wiem właśnie czy sosna wytrzyma 70 kg... Więc jakby ktoś coś wiedział, proszę powiedzieć! Pozdrwaiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Do robienia drabiny stosowało się węzeł zwany wyblinką. Przy odrobinie wprawy łatwo zrobić. 10m to wbrew pozorom nie jest dużo, a i samo chodzenie po drabinie linowej nie jest takie proste i oczywiste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoh4n Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 wspinałem się na takiej o dreewnianych szczeblach i z szczeblami z liny. Potrzebuje 3 metry takiej drabinki. właśnie wiem że to mało,a le może dałoby rade coś zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi