AndyCopter Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 kończy się urlop, ładna pogoda a tu taka niespodzianka żródło: http://www.n3kl.org/sun/noaa.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Nie wiem o co chodzi, samoloty rejsowe latają, motolotniarze w mojej okolicy latali, ja oczywiście też, więc w czym problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Nie wiem o co chodzi, samoloty rejsowe latają, motolotniarze w mojej okolicy latali, ja oczywiście też, więc w czym problem? Latanie podczas zwiększonej aktywności słonecznej, używając takich urządzeń jak magnemometr i GPS jest dość ryzykowne. Przypuszczam, że Ciebie to nie dotyczy, więc w czym problem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Andrzej poczytaj http://www.rc-fpv.pl/ bo nie ma dnia, żeby nie było dyskusji o uciekających copterach i wcale do tego nie muszą się przyczyniać wiatry słoneczne czy inne normalne zjawiska magnetyczne na naszej planecie tylko zawodność elektroniki tam stosowanej i wiara w to, że ona czyni cuda. Rada jest prosta - wydłubać to wszystko i nauczyć się latać. Niedługo będę sklecał swojego pierwszego coptera FPV i będzie on miał jedynie dobry kontroler lotu bez GPS a na razie męczony jest Hubsan żeby złapać prawidłowe odruchy na drążkach. Piszę to po ponad setce lotów FPV najprostszym chyba modelem na świecie http://pfmrc.eu/index.php?/topic/42959-panda-sport-fpv-czyli-moje-poczatki/ i następny miał już być standardowo wyposażony w osd i autopilota, ale przygotowane już "bajery" poszły do ludzi a zaawansowanie techniczne tej konstrukcji (Bixler2) w porównaniu do Pandy to lotki i syrena od alarmu samochodowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Niedługo będę sklecał swojego pierwszego coptera FPV i będzie on miał jedynie dobry kontroler lotu bez GPS (...) A sprawdź Waszmość, czy ów kontroler posiada magnemometr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 To będę kombinował jak z samolotami może stworzę najprostszy copter na świecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 wypatrywać będę relacji, bo poniższy to dla mnie jednak zbyt ekstremalny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Rzeczy niemożliwe do zrobienia są możliwe dla tych którzy o tym nie wiedzą, a ja zupełnie nie znam się na elektronice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi