Skocz do zawartości

Jaki model do zabawy?

boruta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Nie jest to wątek typu "jaki pierwszy model?"

Modele, które posiadam, potrzebują dużo przestrzeni do lotu, a najbliższe takie miejsce mam dość daleko i nie zawsze opłaca mi się tam jechać.

Czasem chciałbym po prostu pobawić się w okolicy, w moim ulubionym i dostępnym w 10min miejscu, jakieś 120x80m otoczone drzewami (błonia w złotym potoku jeżeli ktoś kojarzy), może czasem przekazać stery komuś, komu bałbym się dać władzę nad 3kg modelem.

Jaki model będzie dobry?

Dodam, że najchętniej coś pomiędzy 3D, a fun flay, chociaż ciężko to chyba pogodzić ze spokojnym lotem.

Jakiej wielkości silniczek z nadmiarem mocy? (z os'ów najlepiej)

Najchętniej kit, ale od biedy arf może być :)

Pozdrawiam

Janusz

Opublikowano

moze takieo tensora pod silnik ele (chyba nawet wystarczył by tower pro dzwonek)

propozycje modeli: tensor, rwd 5, cessna, wicerek jak chce pan to postaram sie zrobić i sprzedać za małą cene jak cos to gg albo PW

Opublikowano

W grę wchodzi oczywiście tylko spalinka, "bziukami" nigdy się nie interesowałem i nie zamierzam :)

Znaleźć model to nie problem. Mogę przerobić też jakiegoś elektryka np. pod silnik ASP FS30AR (jest sens w ogóle brać się za najmniejszy 4takt ASP?)

Pytanie kieruje do użytkowników mniejszych modeli, jaki największy zdołam utrzymać w tak ograniczonej dla mnie przestrzeni.

Wiem, że duże 3D nie potrzebuje dużo, ale do tego potrzeba umiejętności, których jeszcze nie posiadam.

Najprościej wziąść piperka z silnikem 25, ale to latanie w kółko...

Właśnie Extrim mnie ciekawi. Tylko na jaki silnik? ASP 4t 30 nie będzie za ciężki?

Opublikowano

Funfly'em polatasz spokojnie jak nic :) To raczej gornoplatem nie poszalejesz ;)

Poszukaj od firmy KIWI MODEL modelu EXOS - fabrycznie pod spaline przygotowany był.

Opublikowano

Diablo troche za duży będzie. Exos wypada kiepsko cenowo w porównaniu z extrimem, więc zostane przy tym ostatnim :)

Jak już pisałem nie jest problemem wybór modelu, tylko jego wielkość. Mam nadzieje, że extrim z 15LA, lub mvvs (podobne cenowo) zmieści mi się na mojej polance. Zresztą przeglądając teraz filmy zastanawiam się po co w ogóle pytałem :)

Dzięx.

Opublikowano

W kturyms z egemplazy RC przegladu modelarskiego były plany modelu,,HERO" bylby to idealny dla ciebie model w tak malej przestrzeni do latania jak chcesz to na pw mi napisz to podesle plany.

POZDRO

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.