bartos1 Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Proszę o dobór gratów do szybowca gama 2100 i aparaturą tunigy 9X który zakupiłem jako kit z silnikiem bezszczotkowym. Chcę żeby miał 6 serw. Dziękuję z góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magilla Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Odpaliłem pierwszy link i mam: regulator obrotów np. FOXY R-25B, FOXY R-45SB lub FOXY R-35B + UBEC 3A (przy 6 serwach) 4-6 serw (4x 18g + 2x 9g klapy) pakiet napędowy 1800-2200 mAh 11,1 V LiPol Coś jeszcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartos1 Opublikowano 3 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 http://allegro.pl/pakiet-turnigy-lipo-3s-11-1v-5000mah-20-30c-i4568208709.html Czy mogę użyć tego pakietu, ma wiekszą pojemnosć ale czy nie bedzie za cieżki do modelu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilDudek Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Pakiet 5000 mha będzie dużo za ciężki. Ja bym spróbował najpierw polatać na zalecanej wielkości pakietu, a potem dopiero coś zmieniał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w.z Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 W pełni sprawdzona konfiguracja. Serwa Corona CS-939MG 6 sztuk Regulator Turnigy Plush 40A bo taki miałem, ale silniczek z zestawu bierze 18A więc regulator 30A wystarczy. Pakiet 3S RHINO 2250mAh waży 171 gram i z takim można łatwo wyważyć. Odradzam większy ( cięższy ) pakiet z powodu słabego silnika. Jak masz model to dobrze przyjrzyj się skrzydłom a dokładnie dźwigarom. Zazwyczaj dźwigar jest przyklejony tylko górną powierzchnią a boki nawet nie były liźnięte klejem. Z tego powodu model przy większych prędkościach nie reagował na lotki, po solidnym wklejeniu dźwigarów problem nie występuje. Jak masz w Turnigy 9X zmieniony soft na er9x to mogę ci przesłać ustawienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi