micro Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Witam. Dawno dawno temu, kiedy o komputerach nikt nie słyszał, a aparutury nie mógł sobie kupić .... byłem modelarzem. Później wiele lat przerwy (tak to się czasem w życiu układa) i ponownie wszystko wróciło, a wystarczył jeden impuls... Tym impulsem był Piknik Modelarski w Poznaniu (tutaj parę fotek z imprezy ).Powrót jest dla mnie niesamowity, gdyż wiele rzeczy, o których wtedy ja i moi koledzy modelarze marzyliśmy, stały się realne i osiągalne (np. napęd elektryczny). Dzięki temu i innym forom internetowym wiele się już dowiedziałem i nauczyłem. Około miesiąc temu wykonałem pierwsze loty na mojej Becie 1400, sterowanej aparaturą Turnigy 9XR z modułem nadajnika FRsKY DJT. W oblocie modelu, jak i w dopingu do podjęcia samodzielnego, lotu pomogli mi koledzy modelarze spotkani na lotnisku, którym przy tej okazji serdecznie dziękuję za uzyskaną pomoc. Po wylataniu drugiego pakietu i zaliczenia lądowania na plecach, (co zaowocowało rozbiciem owiefki kabiny) , stwierdziłem, że pora wracać do domu. Tak więc pierwszego małego krecika mam już za sobą . W międzyczasie doskonalę swoje umiejętności pilotażu na symulatorze " BMI Flight Simulator ". To tyle w tytulem wstępu. Pozdrawiam wszystkich pasjonatów modelarstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Witamy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi