olek314 Opublikowano 5 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Potrzebuje drutu oporowego jednak nie moge go znaleść w Krakowie. Jest pare firm jednak daleko (10km odemnie) i nie chce mi sie tam jechać, w zwiazku z tym może wiecie gdzie można w krakowie (najlepiej nowej hucie) zakupić drut oporowy? Potrzebuuje go do ciecia styroduru więc takie parametry myśle że będą dobre: Opór przewodu 2.69 Ω/m ø drutu 0.8 mm Z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 5 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 w sklepie muzycznym struna ponoc do gitary starczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 5 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Jak Ci się nie chce ruszać to kup se na allegro http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=drut+oporowy&bmatch=seng-v10-p-3-o-0904 przyniosą do domu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 6 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Nie wiem jak z właściwościami drutu, ale w każdej suszarce do włosów masz takiego drutu chyba z 10 metrów Podłączyłem ostatnio 20cm drutu pod 12V 5A i świetnie się cięło , im krótszy drucik tym bardziej gorący i lepiej topi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 6 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 ... im krótszy drucik tym bardziej gorący i lepiej topi I robi większy ubytek w piance = mniej dokładne cięcie 0,8mm to też przesada. Trzeba dużo prądu aby nim ciąć i zrobisz 1mm szpary. Mi do okazyjnego cięcia pianki wystarcza jeden drut odwinięty z linki rowerowej. To jakieś 0,3mm Drut należy grzać tylko tak aby powoli przecinał piankę, gdy grzejesz do czerwonego zrywają się końce i wypala on dużo pianki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 6 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Nie wiem jak to jest w innych suszarkach ale ten drucik jest chyba cieńszy niż 0.8mm No tak, należy odpowiednio dobrać długość drutu do zasilania, bo jak rozgrzałem go do koloru pomarańczowego to flamastry przecinał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 6 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Długość drutu lub zamontować płynną regulacje mocy ja tak zrobiłem i można idealnie ustalić temperaturę cięcia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 6 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Płynna regulacja mocy np. ściemniaczem, tylko trzeba mieć dobry zasilacz (jak ktoś da zasilacz 300mA, to nie będzie cięło ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi