pawel Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Zbudowałem do treningu F3A taki oto model. Silnik Hacker A60-7SV2, reg. Jeti Advance 90 i 10S 5000mAh. Lotki HS-5645 2szt, wysokość i kierunek po jednej sztuce HS-645MG. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przytek Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Hej Fajny, wygląda bardzo dobrze Ile waży? rozpietosć ? długość? Jakie śmigło ? To z planów czy własny projekt? Od A do Z sam zrobiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel Opublikowano 8 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Rozpietosc 1900mm, dlugosc 1980mm, smiglo dedykowane do tego silnika 22x12 (tu APC). Waga 4980g. Jest to moj projekt, calosc wycieta laserem, potem klejenie, klejenie itd. Zawis na 1/3 gazu, bardzo stabilny i dosc wolny w locie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankulus Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Zapraszamy na zawody F3a do Rzeszowa w najbliższy weekend. Będzie okazja sprawdzić model. Jak jeszcze nie w pełnym, to w klubie! Pozdrawiam, Janek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przytek Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Hmm po modelu widać że masz doświadczenie w modelarstwie i to nie małe A jak z trymowaniem i ustawieniem kątów ? Trymowałeś wg jakiejś metody czy też po prostu latasz jak jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel Opublikowano 12 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Witam Myślę, że na zawody wybiorę się w przyszłym sezonie. Obecny, pod względem latania nie jest zbyt owocny - bardzo mało czasu. Model starałem się trymować wg jednego z artykułów na stronie Pana Wiesława Chmielewskiego. Kąty ustawiane są płynną regulacją imbusową w skrzydłach i w stateczniku. Wcześniej latałem Prestige'm z Wistmodel, postanowiłem zrobić coś swojego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi