Gość Anonymous Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Jestem tutaj całkiem nowy więc wybaczcie jeżeli nie ten dział. Przechodze do rzeczy Lubie kombinacje w modelarstwie i uwielbiam czasy II wojny światowej Mam zamiar zbudować czołg na napęd elektryczny. Napęd na 4 silniki ekektryczne itp.. Jest jeden problem nie wiem od czego zacząć. Wiem że potrzebne mi są plany , ale czy mógł bym zrobić to na oko??? bez planów prosze o pooc w kwestji co mi jest potrzebne i jakie to koszta ( zależy mi na nie przesadzeniu z $) Skala tego modelu to 1:10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Od czego zacząć? Zacznij od uzupełnienia profilu. Potem zdobądź plany, jak nie to rozrysuj jak umiesz. "Zebrania/odłożenia" kasy, potem oblicz jakie regulatory do tego i jaki pakiet potem kup wszystko co potrzebne, całą galanterie i elektronikę. (Czyli zacznij od podstaw, wylicz wszystko co i jak) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba_s Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Ten czołg to ma być jak to powiedziałeś na oko, czy jakiś konkretny model z konkretnej kampanii lub jakiejś konkretnej armii. Napisałeś, że uwielbiasz czasy II wojny światowej, to naprawdę chcesz zrobić coś co tylko trochę będzie przypominać "czołg"? Nie ma się co spieszyć, nie zbudujesz go w dwa dni, najpierw musisz zdobyć plany, jeśli ma być odwzorowany w szczegółach to jeszcze jakieś dokumentacje, później ew. przeskalować, zbudować no i najważniejsze musisz mieć całe wyposażenie. A czemu napęd ma być na 4 silniki :shock: ? Tego zupełnie nie rozumiem, więc pytam z ciekawości. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SP-LUK Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 szukam prostego pojazdu RC najlepiej gąsienicowego , przód -tył -lewo -prawo na którym zainstaluje kamerke z nadajnikiem ( takią za 100 PLN z allegro ) , tak zebym mógł siedziec przed TV i jezdzić sobie patrzac w ekran pojazd ma być po prostu tani , zamierzam wykorzystać nadajnik i pakiet zasilajacy , który juz mam do elektro szybowca , zatem tylko kupie sam pojazd , odbiornik z odpowiednim kwarcem i już... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 http://www.zabawki-modele.pl/catalog/product_info.php?cPath=71_77&products_id=5677&osCsid=2851ff321b1ebaa75d16e38cbe069a2e I nie kombinuj. :wink: Przy okazji poznasz zasadę działania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.