Krzysiek_k81 Opublikowano 16 Września 2014 Opublikowano 16 Września 2014 Witajcie. Nazywam się Krasnodębski, na imię mam Krzysztof. Mam 33 lata i mieszkam w Warszawie. Jeśli chodzi o modelarstwo, latanie to jestem totalnym "fryckiem" (to tak z języka łowieckiego ) Przygodę z modelami RC zacząłem chyba z 10 lat temu. Kupiliśmy z bratem model dwu- silnikowy za bodaj...160 PLN. Wiem jaka jest jego wartość ale ..LATAŁ i dawał nam sporo frajdy. W tamtym czasie poznałem tzw "Pana Darka". Niesamowicie życzliwy człowiek, który wprowadził mnie w latanie RC. Miałem okazję zobaczyć spalinówki, szybowce itp. Podarował mi bardzo fajny samolot. Nie mam pojęcia jak się nazywał. W całości wykonanyy był ze styropianu, miał niewielki silniczek i nieproporcjjonalnie duże śmigło. To był mój pierwszy prawdziwy samolot model (miał serwa ). Niestety, jednej z wielu kraks już nie przetrwał. Dostałem (...) nowy model. W całości z balsy. Prawdziwy górnopłat. Tym jednak nie miałem odwagi latać. Postanowiłem dobrze opanować pracę na aparaturze i dopiero przesiąść się na nowy samolot..... I tak...przesiadam się do dnia dzisiejszego. Samolot przeleżał kilka długich lat w zapomnieniu. Modelarstwo odeszło na drugi plan. Teraz postanowiłem go przywrócić do życia - nacieszyć oczy swoje i dzieci Problem w tym, że.......jestem zielony...totalnie... Dla takiego laika jak ja nadaje się tylko RTF. Ładowarka chyba szwankuje, ogniwa są stare...nie mam pojęcia jak się do tego zabrać....wiem wstyd.... Mam kilka zdjęć tego modelu i jego bebechów. Może znajdzie się dobra dusza i doradzi mi co mam zrobić aby ożywić samolot? Ale się rozpisałem Pozdrawiam wszystkich! Krzysiek.
Krzysiek_k81 Opublikowano 17 Września 2014 Autor Opublikowano 17 Września 2014 A oto mój model i akumulatorki... Napiszcie mi proszę jakiej ładowarki potrzebuję, czym mogę zastąpić te zużyte (może 10 letnie..) Z góry dzięki za pomoc... Dodam jeszcze: - silnik to Graupner 400 - regulator Ripmax Xtra 22 - serwa Hitec 55 - odbiornik JETI Rex 5 plus - aparatura Hitec Pozdrawiam.
Krzysiek_k81 Opublikowano 17 Września 2014 Autor Opublikowano 17 Września 2014 W sumie moje zapytanie powinienem chyba umieścić w innej części forum...niestety nie mam takiej możliwości. Nie mam pojęcia o ogniwach, napięciach, natężeniach itd, itp Chciałbym kupić odpowiednie akumulatory, ładowarkę i polatać
Krzysiek_k81 Opublikowano 18 Września 2014 Autor Opublikowano 18 Września 2014 Tyle wyświetleń i nic?! Nawet żadnej uszczypliwej uwagi? To może jakiś link pomocny (no poza www.google.com) Zdaję sobie sprawę z banału mojego zapytania ale...uwierzcie...macie do czynienia z totalnym żółtodziobem A może skieruje mnie ktoś w miejsce gdzie dostanę odpowiedź? Z góry dzięki.
Bot Opublikowano 18 Września 2014 Opublikowano 18 Września 2014 Hej, przełamię milczenie, bo doskonale Cię rozumiem. Sam dzisiaj rano założyłem topic z paroma zdjęciami i chyba nie zrobiłem furory Chyba trzeba stawiać konkretne pytania, żeby dostać odpowiedź. Napisz mi ile to latadło waży, to może pomogę jak będę mógł, w ramach mojego skromnego doświadczenia. Pozdrawiam, Piotr
idfx Opublikowano 18 Września 2014 Opublikowano 18 Września 2014 Witamy Krzysztofie na forum ! Konto zostało aktywne. Proszę założyć nowy temat w odpowiednim dziale.
Rekomendowane odpowiedzi