Krzysiek_k81 Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Witajcie. Nazywam się Krasnodębski, na imię mam Krzysztof. Mam 33 lata i mieszkam w Warszawie. Jeśli chodzi o modelarstwo, latanie to jestem totalnym "fryckiem" (to tak z języka łowieckiego ) Przygodę z modelami RC zacząłem chyba z 10 lat temu. Kupiliśmy z bratem model dwu- silnikowy za bodaj...160 PLN. Wiem jaka jest jego wartość ale ..LATAŁ i dawał nam sporo frajdy. W tamtym czasie poznałem tzw "Pana Darka". Niesamowicie życzliwy człowiek, który wprowadził mnie w latanie RC. Miałem okazję zobaczyć spalinówki, szybowce itp. Podarował mi bardzo fajny samolot. Nie mam pojęcia jak się nazywał. W całości wykonanyy był ze styropianu, miał niewielki silniczek i nieproporcjjonalnie duże śmigło. To był mój pierwszy prawdziwy samolot model (miał serwa ). Niestety, jednej z wielu kraks już nie przetrwał. Dostałem (...) nowy model. W całości z balsy. Prawdziwy górnopłat. Tym jednak nie miałem odwagi latać. Postanowiłem dobrze opanować pracę na aparaturze i dopiero przesiąść się na nowy samolot..... I tak...przesiadam się do dnia dzisiejszego. Samolot przeleżał kilka długich lat w zapomnieniu. Modelarstwo odeszło na drugi plan. Teraz postanowiłem go przywrócić do życia - nacieszyć oczy swoje i dzieci Problem w tym, że.......jestem zielony...totalnie... Dla takiego laika jak ja nadaje się tylko RTF. Ładowarka chyba szwankuje, ogniwa są stare...nie mam pojęcia jak się do tego zabrać....wiem wstyd.... Mam kilka zdjęć tego modelu i jego bebechów. Może znajdzie się dobra dusza i doradzi mi co mam zrobić aby ożywić samolot? Ale się rozpisałem Pozdrawiam wszystkich! Krzysiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_k81 Opublikowano 17 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 A oto mój model i akumulatorki... Napiszcie mi proszę jakiej ładowarki potrzebuję, czym mogę zastąpić te zużyte (może 10 letnie..) Z góry dzięki za pomoc... Dodam jeszcze: - silnik to Graupner 400 - regulator Ripmax Xtra 22 - serwa Hitec 55 - odbiornik JETI Rex 5 plus - aparatura Hitec Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_k81 Opublikowano 17 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 W sumie moje zapytanie powinienem chyba umieścić w innej części forum...niestety nie mam takiej możliwości. Nie mam pojęcia o ogniwach, napięciach, natężeniach itd, itp Chciałbym kupić odpowiednie akumulatory, ładowarkę i polatać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_k81 Opublikowano 18 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Tyle wyświetleń i nic?! Nawet żadnej uszczypliwej uwagi? To może jakiś link pomocny (no poza www.google.com) Zdaję sobie sprawę z banału mojego zapytania ale...uwierzcie...macie do czynienia z totalnym żółtodziobem A może skieruje mnie ktoś w miejsce gdzie dostanę odpowiedź? Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bot Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Hej, przełamię milczenie, bo doskonale Cię rozumiem. Sam dzisiaj rano założyłem topic z paroma zdjęciami i chyba nie zrobiłem furory Chyba trzeba stawiać konkretne pytania, żeby dostać odpowiedź. Napisz mi ile to latadło waży, to może pomogę jak będę mógł, w ramach mojego skromnego doświadczenia. Pozdrawiam, Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Witamy Krzysztofie na forum ! Konto zostało aktywne. Proszę założyć nowy temat w odpowiednim dziale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi