janegab Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 http://f3f.zielnik.karpacz.pl/index.php/2014/09/02/mistrzostwa-polski-f3f-2014-biuletyn-1/ Prognoza na wiatr max 3m/sek ??? Ale jak się cuć zmieni na + chetnie przyjade pomogę w organizowanu zawodów / wszelkie prace łacznie ze zbieraniem papierów -butelek/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Obsługa grila jest potrzebna z wiatrem mozesz sie zdziwić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Polska nie taka duża jest a zawody nie mogą byc tylko nad morzem W trzeci weekend października będą zawody PP w trójmieście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 A wogole to nie widze problemu zeby robic zawody koło Bydgoszczy czy Komina. Tylko pewni organizatorzy musza byc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 19 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Obsługa grila jest potrzebna z wiatrem mozesz sie zdziwić Co tu sie dziwić z wiatrem pogladowa prognoza Lubstów-Jezow Sudecki ...jedyna rada przed zawodami ..BIGOS+GROCHÓWKA...a na Lubstowie od poniedziałku super latanko Wiaterek ..IDEALNIE PROSTOPADŁY http://www.mojapogoda.com/pogoda-na-swiecie/pogoda-lokalna/miasto/48X810/lubstow.html?tx_mgcityweatherstatic_pi4%5Bp%5D=1 http://www.mojapogoda.com/pogoda-na-swiecie/pogoda-lokalna/miasto/48X4219/jezow-sudecki.html?tx_mgcityweatherstatic_pi4%5Bp%5D=1 Próbować dać na tacę.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Nic nie stoi na przeszkodzie temu by w przyszłym sezonie zorganizować zawody w innym miejscu pora poszerzyć horyzonty Polska to nie tylko góry i morze w środkowej Polsce też znajdą się miejsca do latania F3F trzeba tylko poszukać i chcieć je zorganizować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 A ja Jankowi chetnie pomogę moze nawet Kierownik stara pier... sie ruszy i do Jana na zawody przyjedzie A wiatr na tegoroczne MP bedzie jak ta lala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viader Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 A i ja do Janka na zawody chętnie wpadnę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 20 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Wszystko przed nami ..a na razie w ciągu tygodnia wiatr zachodni i opady u Was miejscami intensywne..ale od środy poprawa pogody ale CHŁODNIEJ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Chłodniej czy nie ,to nie ma znaczenia byle by wiało i nie padało bo ja już swoje odsiedziałem na Mistrzostwach Świata . Teraz wypada polatać i powalczyć o tytuł Mistrza Polski . Miejmy nadzieję że nie będzie tak jak na wybrzeżu gdzie od kilku lat ani razu nie udało się wygrać zawodnikowi z Gdańska . To jakaś klątwa chyba . W tym roku klasyfikacja pucharowa jest mocno wyrównana i jest kilku zawodników którzy mogą sięgnąć po ten tytuł co ciekawe nikomu się jeszcze nie udało wygrać MP i PP w tym samym roku więc można zrobić sporą niespodziankę wygrywając obie rywalizacje jednocześnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Kamil! Kamil! Do boju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 22 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Cieniutki wiaterek na imprezę w piatek MOCZY potem 3-2 m/s na niedziele polnocny / Jurek w Donovaly od wtorku marzysz o wietrze >20m/sek ,gdzies to wyczytał http://www.mojapogoda.com/pogoda-na-swiecie/pogoda-lokalna/miasto/421X136/donovaly.html?sredirect=cG9nb2RhLW5hLXN3aWVjaWUvd3luaWstd3lzen to w km/g Wybieram sie tam jak beda warunki potem Brauensberg.. Pogoda na Lubstowie .http://www.mojapogoda.com/pogoda-na-swiecie/pogoda-lokalna/miasto/48X810/lubstow.html . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Mam swoje informacje. Dzis było 17ms a jutro ma byc lepiej. A dzis w Rusku było 2kg gruzu na pokładzie. I momentami to było mało. A co do MP - moze bedzie deszcz a moze nie. Niedziela raczej bedzie nielotna. Wiec zapraszam na piatek i sobote Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 22 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Dzisiaj i jutro OK..u mnie jutro w/g rozpiski 30km/g = 8,3m/sek a jak znam życie bedzie 10-12 przygotowałem centnar balastu ;)" Sadowniki" po sasiedzku maja jabłkobranie..obdarowuja kazego workiem towaru..przyjezdzaj... Mam wielką cheć odwiedzić górali już od ubiegłego roku bo miejscówki macie widokowo bajeczne ale CIENIUTKO DUJE.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 To nie moje widoki. Górale sa inni - ja z Wrocławia i latam w Rusku, gdzie Oni przyjeżdżają jak tam nie wieje : D Prosze nie mieszać W tym tygodniu lubstow za daleko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Jano góry jakie są ,to chyba my wiemy najlepiej tym bardziej że twoja ocena jest mocno eksternistyczna do tego oparta o wypociny tzw. fachowców od meteo . Nikt z nich w tych swoich zapędach nie bierze pod uwagę np. ukształtowania terenu jego wysokości czy też lokalnych prawideł pogodowych . Powiem tyle odwołałem kiedyś imprezę i przesunąłem ją z soboty na niedzielę , bo sobotę miało być 2m/s a w niedzielę 5m/s puenta była taka że w sobotę wiało 20m/s a w niedzielę do 25m/s . Teraz pomyśl o jednym mamy do dyspozycji przynajmniej kilka miejscówek do latania w promieniu ca 50km bywa tak że u nas wieje 2m/s na Rusku już 5m/s a na innym zboczu jeszcze więcej . Oczywiście może się zdarzyć że będziemy wozili d...y n jakiejś rozpaczliwej górce ale nad morzem też czasem jest tak że mimo że mają ten flagowy klif imprez o charakterze ogólnopolskim i międzynarodowym odbyło się znikomo mało . Może faktycznie trzeba spakować walizki i pojechać na Taiwan tam minimum to 20m/s a maksimum przemilczę . Janeczku pozostaje więc lubić co się ma bo że dno może być wszędzie pokazały to Mistrzostwa Świata na Słowacji ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viader Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 I Europy rok temu. Pierdzielę - dobrze, że w tym roku mnie tam nie było, raz wystarczy A tak propo tego niewiania - dzisiaj ganialiśmy w Sosnówce przy 11 metrach A reszta w Jeżowie przy podobnych warunkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Te Kamil, jeszcze lepsze dno było na Grochocie na Niedamirowie! nie dość ze nie wiało to jeszcze padało. Kiepska ta górka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Zawsze jest tak że jedni chcą latać w trudnych warunkach przy silnym wietrze i turbulencji inni wybiorą szkolną górkę i wożenie d . Mimo że niby nigdy nie ma jakiś preferencji to tak na prawdę zawsze były i będą . Tak na zbiorniku zawsze latamy z jedną odchyłką wynosimy się z klifu na jakieś kretowiska jak również są naciski by zamiast Gniewu latać na żwirowni czy jakiejś innej górce . Tak samo będzie w tym przypadku osoba która decyduje wybierze coś co jego zdaniem będzie ok a czy akurat dla wszystkich to się okaże . Tak czy inaczej w podejmowaniu decyzji powinno się brać wiele aspektów pod uwagę odległość , czas przemieszczania , czas dostępny do rozegrania kolejki tu ważne jest niekolizyjność lądowania z kolejnym startem czy też przewidywaną siłę wiatru. Co z tego że lata się na miejscu jak czasy są rzędu 60 sekund i czeka się na lądowanie czego efektem jest czas trwania rundy typu 2h . można też wybrać 30 minutowy dojazd , niekolizyjne lądowanie i kolejkę trwającą połowę czasu co pozwoli rozegrać dwa razy tyle rund minus czas na przebazowanie ... To się tak mówi koledzy od rozsądnej i wyważonej decyzji organizatora może zależeć rozegranie imprezy i styl w jakim wyłoni się zwycięzcę . W przypadku tej imprezy nie mam wpływu na decyzje organizatora jestem tylko zawodnikiem i tak jak Jurek wole ostro zapierniczać na Rusku niż wozić d w innym miejscu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Hmm. Głębokie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi