Gość Anonymous Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Taki problem (pewnie banalny...) Mam model samochodu BMW M3 z silnikiem spalinowym. Zapalić go łatwo, ale jak wyłączyć? Aż się paliwo skończy??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayo Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 zamknąć przepustnicę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viader Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Zatkaj wydech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 No tak, wiedziałem, że to proste... :-) Z tym wydechem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Zapodaj mu troche piasku przez wlot gaznika powinien szybko zgasnąc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Zapodaj mu troche piasku przez wlot gaznika powinien szybko zgasnąc weź sobie nie żartuj bo tak zrobi i załatwi silnik :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandi Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Zapodaj mu troche piasku przez wlot gaznika powinien szybko zgasnąc czegoś równie głupiego dawno nie czytałem, a może sobie wsypiesz pod powieki tłuczonego szkła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian77774 Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Widze ze nikt tu sie nie zna zartach. Przecierz wiadome ze RADEK872 zartowal a tu juz wszyscy sie na niego zucaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Widze ze nikt tu sie nie zna zartach. Przecierz wiadome ze RADEK872 zartowal a tu juz wszyscy sie na niego zucaja. ale ktoś kto założył temat mógł sobie pomyśleć że to nie jest żart i gdyby tak zrobił to co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eze Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Przykryj samochod szmatą :mrgreen: i odmów 3 Zdrowaś Maryjo.Nim sie obejzysz samochod zgasnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł.X Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Panowie o czym jest ten temat ? Takich porad mówiąc delikatnie to jeszcze nie słyszałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Na głupie pytanie padają głupie odpowiedzi moge zrozumiec ,że ktos zaczyna ,ale jesli zapalił ten silnik to chyba potrafił otwierac i zamykac przepustnice i nie trzeba byc geniuszem zeby go zgasic ale ktoś kto założył temat mógł sobie pomyśleć że to nie jest żart i gdyby tak zrobił to co? To doprowadzi do tego ,że silnik zgasnie JARO FAKTYCZNIE ŻEBYŚ PIASKU NIE WSYPAŁ BO JAK ZADAŁEŚ TAKIE PYTANIE TO....SILNIK GASI SIE ZAMYKAJĄC PRZEPUSTNICE POWODUJE TO ODCIECIE POWIETRZA CO UNIEMOZLIWIA ZAPŁON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 ODCIECIE POWIETRZA CO UNIEMOZLIWIA ZAPŁON o to ładne jest;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 No tak najprosciej mu to wyjasnic przecież nie polece mu tekstem z książki o silnikach spalinowcy bo sie zamiesza i wysadzi modelarnie w powietrze SILNIK TAK JAK CZŁOWIEK POTRZEBUJE POWIETRZA ZEBY CHODZIć TERAZ CHYBA LEPIEJ CO ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 ....a może lepiej nic nie pisać? Albo pisać na temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Radek jestem ciekaw w jakim to samochodzie gasisz silnik przepustnicą , gdybyś kiedykolwiek jeździł samochodem RC to wiedział byś że to niemożliwe , w popularnych samochodach 1:10 i 1:8 silniki gasi się generalnie zatykając wydech , można nawet kupić specjalne stopery , http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?cPath=242_243&products_id=3675 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian77774 Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 On z tego co wiem to nie jest modelarzem samochodowym tylko samolotowym a silniki samochodowe bardzo sie roznia od samolotowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Darek dobrze pisze, jak sie nie orientujecie w autkach to nie wprowadzajcie ludzi w blad. Popychacz do gazu masz na sprenzynie, i gaz zamyka sie do pewnego poziomu przy ktorym silnik chodzi na minimalnych a sprzeglo nie ciagnie, dalszy ruch serwa dociska hamulec. Zatkasz wydech silnik sie zaleje, bo cale nadcisnienie z tlumika pojdzie do zibornika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 silniki samochodowe bardzo sie roznia od samolotowych możesz opisać te różnice? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 możesz opisać te różnice? PROSZE O USUNIĘCIE TEGO POSTA bo KJUJIK krzyczy na mnie a ja się boje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.