m@cio Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Koledzy! Stałem się ostatnio posiadaczem silnika jak w temacie Graupner Compact 460Z. Mam zamiar używać tego silnika w modelu (trener) o masie ~1200g. Pakiet zasilający 3 celowy. Mam problem z doborem śmigła. Na stronie producenta znalazłem informacje, iż właściwe śmigło to 11x6. W informacjach poniżej można jednak przeczytać: Nie nadaje się do pracy ciągłej, w odstępach czy częściowego obciążenia. Przy wysokim napięciu roboczym należy używać małego śmigła. Czy powinienem zastanowić sie nad mniejszym śmigłem z mniejszym skokiem? Czy ktoś ma może jakieś doświadczenia z tym silnikiem? Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi, pozdrawiam Maciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Ten silnik polecany jest dla motoszybowców, stąd też "niezalecane" użycie ciągłe. Więcej na stronie producenta http://shop.graupner.de/webuerp/servlet/AI?ARTN=7748 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi