Skocz do zawartości

Cessna 182

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Projekt rozpocząłem kilka dni po rejestracji na forum, więc ok. rok temu :wink: . (pierwszy model konstrukcyjny).

I jakoś skończyć jej nie mogłem, ale ostatnio wróciły siły i zabrałem sie za wykańczanie.

Cessnę wycinałem ręcznie nie jest to laser.

Na dzień dzisiejszy model prezentuje się tak:

83151092ec4.jpg

88627895rd7.jpg

Pozostało wykonać mocowanie płata, statecznik poziomy-i pokryć większość folią(do krycia używam białego Oracoveru)

Jest to wersja z lotkami więc brak jej wzniosu.

W modelu zamierzam wykorzystać:

-Mały outrunner Tower Pro

-Jeti ECO 25(mniejszego nie mam)

-pakiet 1050mAh

-serwa E-sky 8g

-Corona 4ch

Masa planowana ,miejmy nadzieje mniej niż 0.5kg, coś ciężko mi wyszła :wink:

C.D.N

Opublikowano

W czasie kiedy go zaczynałem był to mój drugi model, ale w między czasie ulotniłem Guppiego więc jest to mój 3 model, oprócz kilku w planach(budowie) . Model planuje pokryć w całości na biało z drobnymi akcentami czerwienią i srebrem jak wrócę do domu wrzucę fotkę.

Oblot kiedy skończę, w najbliższym czasie egzamin gimn. więc mało czasu, ale myślę że do 2tyg :wink: .

Opublikowano

Michu, nic sie nie okaże, tylko tak będzie, jeśli coś wystartuje to musi wylądować ... nie ważne jak, ale wylądować.

w dodatku lądowań nie może być więcej od startów i vice versa, wyjaśniłem powyżej.

Milko, może dla zachowania czystości tematu poprosisz admina o usunięcie tych zbędnych postów?

Opublikowano
Michu, nic sie nie okaże, tylko tak będzie, jeśli coś wystartuje to musi wylądować ... nie ważne jak, ale wylądować.

w dodatku lądowań nie może być więcej od startów i vice versa, wyjaśniłem powyżej.

Milko, może dla zachowania czystości tematu poprosisz admina o usunięcie tych zbędnych postów?

Tutaj chodzi oto żeby WYLĄDOWAĆ a nie zaliczyć kreta to sie nie zalicza do lądowania.Może być wiecej startów niż lądowań bo jak np. sie zaliczy kreta to to już nie jest lądowanie ;D

Opublikowano

Może założycie temat w hydeparku o lądowaniach, startach i kretach xDDD

Paweł to tak jak z moja wilgą, pocieszam się tylko że został jeszcze statecznik poziomy xD. Podrzuć mi na maila planik cessny, jeśli masz. z góry dzięki :)

Opublikowano

Jak pisałem, jest to mój pierwszy konstrukcyjny model, i też pierwszy raz oklejałem, miałem nerwy :wink: ,ale okazało sie że nie jest to takie straszne(zwykłe żelazko).

Radze przeczytać wszystkie posty o tej Ceśnie(chyba taka odmiana :wink: ) u nas jak i u Alexa można wiele ciekawych i przydatnych w budowie rzeczy się dowiedzieć :) .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.