Milko Opublikowano 22 Marca 2008 Opublikowano 22 Marca 2008 Witam. Projekt rozpocząłem kilka dni po rejestracji na forum, więc ok. rok temu :wink: . (pierwszy model konstrukcyjny). I jakoś skończyć jej nie mogłem, ale ostatnio wróciły siły i zabrałem sie za wykańczanie. Cessnę wycinałem ręcznie nie jest to laser. Na dzień dzisiejszy model prezentuje się tak: Pozostało wykonać mocowanie płata, statecznik poziomy-i pokryć większość folią(do krycia używam białego Oracoveru) Jest to wersja z lotkami więc brak jej wzniosu. W modelu zamierzam wykorzystać: -Mały outrunner Tower Pro -Jeti ECO 25(mniejszego nie mam) -pakiet 1050mAh -serwa E-sky 8g -Corona 4ch Masa planowana ,miejmy nadzieje mniej niż 0.5kg, coś ciężko mi wyszła :wink: C.D.N
Michu_94_ Opublikowano 23 Marca 2008 Opublikowano 23 Marca 2008 Samolocik prezetuje sie ładnie a na jaki kolor go zrobisz??Jest to twój pierwszy samolot??Kiedy planujesz pierwszy oblot ?
Milko Opublikowano 23 Marca 2008 Autor Opublikowano 23 Marca 2008 W czasie kiedy go zaczynałem był to mój drugi model, ale w między czasie ulotniłem Guppiego więc jest to mój 3 model, oprócz kilku w planach(budowie) . Model planuje pokryć w całości na biało z drobnymi akcentami czerwienią i srebrem jak wrócę do domu wrzucę fotkę. Oblot kiedy skończę, w najbliższym czasie egzamin gimn. więc mało czasu, ale myślę że do 2tyg :wink: .
Michu_94_ Opublikowano 23 Marca 2008 Opublikowano 23 Marca 2008 Dobrze czekam z niecierpliwością na pierwszy oblot.Kolory myśle że będą wyglądały dobrze.Życze tyle startów ile lądowań :twisted:
robraf Opublikowano 23 Marca 2008 Opublikowano 23 Marca 2008 Życze tyle startów ile lądowań :twisted: to chyba logiczne że wystartuje tyle razy ile wyląduje :P
Michu_94_ Opublikowano 23 Marca 2008 Opublikowano 23 Marca 2008 Życze tyle startów ile lądowań :twisted: to chyba logiczne że wystartuje tyle razy ile wyląduje To sie jeszcze okaże :rotfl:
Eryk Opublikowano 23 Marca 2008 Opublikowano 23 Marca 2008 Michu, nic sie nie okaże, tylko tak będzie, jeśli coś wystartuje to musi wylądować ... nie ważne jak, ale wylądować. w dodatku lądowań nie może być więcej od startów i vice versa, wyjaśniłem powyżej. Milko, może dla zachowania czystości tematu poprosisz admina o usunięcie tych zbędnych postów?
Michu_94_ Opublikowano 23 Marca 2008 Opublikowano 23 Marca 2008 Michu, nic sie nie okaże, tylko tak będzie, jeśli coś wystartuje to musi wylądować ... nie ważne jak, ale wylądować. w dodatku lądowań nie może być więcej od startów i vice versa, wyjaśniłem powyżej. Milko, może dla zachowania czystości tematu poprosisz admina o usunięcie tych zbędnych postów? Tutaj chodzi oto żeby WYLĄDOWAĆ a nie zaliczyć kreta to sie nie zalicza do lądowania.Może być wiecej startów niż lądowań bo jak np. sie zaliczy kreta to to już nie jest lądowanie ;D
Wieczu Opublikowano 23 Marca 2008 Opublikowano 23 Marca 2008 Może założycie temat w hydeparku o lądowaniach, startach i kretach xDDD Paweł to tak jak z moja wilgą, pocieszam się tylko że został jeszcze statecznik poziomy xD. Podrzuć mi na maila planik cessny, jeśli masz. z góry dzięki
marcin172 Opublikowano 26 Marca 2008 Opublikowano 26 Marca 2008 Model bardzo fajny Sam taki robie. Najbardziej boje się oklejania :shock:
Milko Opublikowano 27 Marca 2008 Autor Opublikowano 27 Marca 2008 Jak pisałem, jest to mój pierwszy konstrukcyjny model, i też pierwszy raz oklejałem, miałem nerwy :wink: ,ale okazało sie że nie jest to takie straszne(zwykłe żelazko). Radze przeczytać wszystkie posty o tej Ceśnie(chyba taka odmiana :wink: ) u nas jak i u Alexa można wiele ciekawych i przydatnych w budowie rzeczy się dowiedzieć .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.