Szymon3069 Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Witam, otóż natknąłem się na model quada który spełnia moje wymagania. Ma zasięg 0,5 kilometra i jest dosyć duży 58x58cm.Pisząc zadania specjalne mam na myśli transport zanęty nad wodą.Czy taki quad udźwignie woreczek PVA który nie waży nic ale w nim będzie około 500g zanęty pół kilo.Czy on tyle udźwignie? Chodzi mi o tego quadzika : PATHFINDER W608-7LINK: http://nikogroup.pl/pathfinder-w6087-24ghz-rtf-6osiowy-system-stabilizacji-p-37038.html Z góry dziękuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Jako zabawka sprawdzi się doskonale.Może się okazać, że koszty przeróbek (udźwig i zrzut zanęty, pływaki zabezpieczające przed zatonięciem) będą większe niż koszt zakupu modelu. Odradzam zakup do tego celu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Tu masz konkretny do wodnych wojaży, tylko cena trochę inna :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 10 razy droższy sprzęt i daje radę http://www.youtube.com/watch?v=yI7wVDyfcLg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 28 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Jako zabawka sprawdzi się doskonale. Może się okazać, że koszty przeróbek (udźwig i zrzut zanęty, pływaki zabezpieczające przed zatonięciem) będą większe niż koszt zakupu modelu. Odradzam zakup do tego celu. Witaj, źle zrozumiałeś to będzie działało na takiej zasadzie ze do quad a będzie przyczepiony sznurek (zwykly) a do tego zwykłego sznurka siatka pva która rozpuszcza się w wodzie a w siatce będzie za neta quad nie będzie dotykał wody tylko latał do 1m nad tafli chodzi mi głównie jaki ma udzwig albo chociaż jaki może mieć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 A to nie lepiej pomyśleć na łódką zanętową? Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Szymon, nie obraź się, ale piszesz o przeróbce zabawki. Do tego celu (0,5kg zanęty) nie nadaje się.Łódka zanętowa będzie lepszym pomysłem. I znacznie tańszym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 28 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Szymon, nie obraź się, ale piszesz o przeróbce zabawki. Do tego celu (0,5kg zanęty) nie nadaje się. Łódka zanętowa będzie lepszym pomysłem. I znacznie tańszym. Lodka zanetowa własnej roboty 700- 1000zl Gotowa 2000zl+ Szymon, nie obraź się, ale piszesz o przeróbce zabawki. Do tego celu (0,5kg zanęty) nie nadaje się. Łódka zanętowa będzie lepszym pomysłem. I znacznie tańszym. A do wyłapywania samego zestawu tz ciężarek około 100gMoże inaczej czy on dałby sobie rade z taką puszka 500 tak jak ten quad? https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&ei=t_InVPfMJ6SV7AaeoYDYAg&url=http://www.youtube.com/watch%3Fv%3DxK0sTAm8P94&cd=1&ved=0CB8QtwIwAA&usg=AFQjCNG4XWA66aCjyD3kkcEzAmqsNnrYRg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Bardzo ciekawy pomysł Szymon, popróbuj może się uda, tylko trenuj lepiej nad stałym lądem bo te modele i zabawki nie bardzo lubią wilgoć. Oczywiście rezultaty jakiekolwiek by nie były opublikuj, może łódki zanętowe pójdą do lamusa ;-) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 28 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Bardzo ciekawy pomysł Szymon, popróbuj może się uda, tylko trenuj lepiej nad stałym lądem bo te modele i zabawki nie bardzo lubią wilgoć. Oczywiście rezultaty jakiekolwiek by nie były opublikuj, może łódki zanętowe pójdą do lamusa ;-) Będę próbował tylko gorzej jakby coś się stało ( starcie bym panowanie) 300zl w błoto.Ale myślisz ze ten quad ma udzwig chodźby 300g? Jest dość duży 60x60cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Nie rzucaj się od razu na szerokie wody, tylko zacznij trochę skromniej, poczytaj forum w tematach dla początkujących a w przyszłym roku będziesz karmił ryby aż miło jak to lubisz. Niestety w quadach Ci nie pomogę bo sam jestem na etapie początkującego ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi