karlem Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 ...a fe Raduga! Przecież to nie w dobrym tonie! :evil: Powinien być co najmniej OS :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Karolu ,nie fe- Raduga ,ale fe- MDS a to juz zasadnicza róznica :devil: Oczywiście zdaję sobie sprawę że są jedynie słuszne ale.....kasa .Chciała by duszyczka do raju ,ale bez grubszego portfela nie wpuszczają :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piciu Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Jak wszyscy się ,,chwalą" to ja też ! Super! Nawet malowanie ma "klasyczne". Czym jest pokryty? Pokryty jest balsą , a na to barwiony papier japoński. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
engelbert Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Halo Mateusz Ciesze sie ze chcesz budowac Wicherka 50. Napisz ,czy bedzie to oryginalny Wicherek, czy Wicherek modernizowany? Jak sie okazuje jest wlasnie bardzo malo, oryginalnych Wicherkow P.S. moj Wicherek 50 zaczynal swoje wzloty na OS 15,bardzo majestatycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Witam! Niestety wcześniej nie miałem czasu na odpisanie, dzięki za fotki itd. Mój Wicherek 50 będzie modernizowany. Zmienię w nim profil skrzydła na NACA 2418 (właśnie go wykreśliłem), poza tym kadłub będzie z przodu trochę szerszy i będzie się zwężał na końcu.To tak z grubsza. Pewien miły modelarz z naszego forum napisał, że jego Wicherek ma 3 stopniowy kąt zaklinowania skrzydła. Mam pewną wątpliwość czy ten kąt w moim modelu i przy tym profilu nie będzie zbyt mały, w książce pt."Miniaturowe lotnictwo" znalazłem taką informację: profil dwuwypukły np. NACA 2412- kąt zerowej siły nośnej: 2 stopnie. Mam jeszcze jedno pytanie, czy w przypadku profilu NACA 2418 stosować keson i daszki profilu? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 W Wicherku "delux" jest wykonany keson z balsy 1.5 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.