motyl Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 W końcu i ten doczekał sie swoich 5 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Podaj jakieś dane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 CM pro :crazy: :crazy: nieeeeeeeeeeeeeeee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarc Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 CM pro :crazy: :crazy: nieeeeeeeeeeeeeeee_________________ Nie zjesz chleba nie zjesz kaczki a dostaniesz z Chin 3 paczki.Uległem modzie kupowania w Chinach. nie komentuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Może powinno być tak: "nie zarabiam na swoje modele, nie komentuję." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekzak Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Serdeczne wyrazy współczucia z powodu zakupu modelu z CM-Pro. W locie pamiętaj o jednym ... pełen gwizdek i delikatne ruchy sterami ... inaczej zwala się jak suporex ! ! ! Jak kogoś nie lubię i zalazł mi za skórę ... polecam mu modele z CM-Pro Jedno podoba mi się w tym modelu ... malowanie i wykonanie , poważnie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 marekzak, latałeś tym modelem czy słyszałeś opinie że brat kolegi latał ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@verick Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Ale za to jak stoi ladnie wyglada... w ciemnej uliczce... bez latarni... z daleka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 czegoście sie Marcinowego Yakovlewa uczepili. ładny jest, a jak będzie latał to sie zobaczy po wykończeniu. niekoniecznie wszystkie CM Pro muszą latać jak cegiełki jak nie chce, to młotkiem go :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 marekzak, latałeś tym modelem czy słyszałeś opinie że brat kolegi latał ? http://www.rctorun.pl/foto/Marek/Yak-54/yak.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 jak by znali wszystkie szczegóły modelu i okoliczności jego zakupu to by tak bzdurnie nie klepali, ale niech się wypiszą a później wylicza kto takim modelem latał i ile on ważył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubk Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Witam, widziałem jak lata mniejszy i większy Yaczek z CMP.Trzeba powiedzieć, że to dosyć wymagające modele. Trzeba go zrobić tak lekko jak to tylko możliwe. Latanie raczej na dość dużym gazie, długie podejście.Pewnie można się przyzwyczaić.Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Waga mówi wszystko to nie może dobrze latac. Przyjemnosci z latania tym modelem na bank nie bedzie Yak 54 i Katana 50 to najwiejksze zwalacze z Cm pro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 czyli jest szansa na latanie trzeba trochę skrzydła wyheblować , bo końcówka płata na odcinku 3cm to klocek balsy, który swoje waży, 120g już wyleciało czyli klocek pod silnik szukam dalej oszczędności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Pakiet lipolek odbiornika mniejszy zbiornik, ale nie zbijesz zbyt duzo.Mysle, ze budujac taki model mozna go zrobic spokojnie o kilo lzej Tak to juz jest ,że zestawy zawsze beda gorsze od samoróbek i to motywuje do budowy.Dlaczego ktos ma poskładac model w 3dni ltóry bedzie mu latał tak jak mój model budowany 3 miesiące sprawiedliwosc musi byc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 budujac taki model mozna go zrobic spokojnie o kilo lzej ale kilo lżej od jakiej wagi ?? bo ja nic nie podawałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 około 5kg bedzie do lotu spokojnie a widziałem i miałem modele podobnej wielkosci z waga w granicach 3.3-3.7kg i taki wynik to nic dziwnego przy dobrze przemyslanej konstrukcji no i oczywiscie lekka balsa wiadomo ,że taki model jest delikatny ma teez swoje minusy ,ale w powietrzu jest cool Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 pożyjom uwidziom czy jakoś tak 5kg do lotu to będe zadowolony, kadłub to laminat a silniczek 120 więc ze zbiornikiem się nie opłaca szaleć w doł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekzak Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 marekzak, latałeś tym modelem czy słyszałeś opinie że brat kolegi latał ? http://www.rctorun.pl/foto/Marek/Yak-54/yak.html Rzadko tu piszę, ale to co pisze wynika z moich doświadczeń, a nie babcinych opowieści wigilijnych ... Niestety miałem wątpliwą przyjemność polatać tym modelem, osoba której sprzedałem model przysłała mi film na którym widać jak model po zaciągnięciu zwalił się na skrzydło i pilot nie dał już rady go wyprowadzić. Model do lotu wychodził mi 7 kg ... :!: Link podany przez Boogie pochodzi z mojej strony z czasów jak moja strona zaczynała swój żywot. Latałem również modelem Extry z CM-Pro tej wielkości ... ten sam objaw, za mocno zaciągnięty, zwala się na skrzydło. Jak chcecie to wstawie u siebie film z ostatniego lotu tego Yaczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 7kg to troche za dużo a zwalał się dlaczego ?? zrywał strugi czy za słaby silnik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.