krzysiekcrs Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 A może coś takiego? stearman.pdf ja chętnie przytulę, mam sentyment do dwupłatowców, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaspian Opublikowano 11 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Wygląda na prawdę fajnie i nie za trudno. ; ) Chyba na coś takiego się skuszę. Do tego czasu zrobiłem sobie kawałek 'spita' z depronu 3mm. Rozpiętość 60 cm.Ale chyba marnie widzę jego latanie. Co prawda jest prosty, wszystko ładnie się zgadza. Ale chyba trochę turbo przecinako-ciegła. ; ) Może dziś go sprawdzę, mam nadzieję, że nie uszkodzę wyposażenia. ; D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Przy tak zamocowanym śmigle to oś silnika zegniesz napewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Zobacz to, mam ten model i przy wadze 450 gram do lotu (mocne wyposażenie + pełne fpv) robię sobie air race między latarniami parę metrów nad ziemią, Fpv'ka waży jakieś 100 gram. Przy wadze 300-350 gram będzie latało jeszcze genialniej. Jest bardzo tanie, z przesyłką z hk eu wyjdzie ze 120 zł. Jeden z fajniejszych modeli jakie miałem, gorąco polecam, świetnie go zrobili a cena bardzo niska. Mam w nim turnigy park 300, regiel 20A, pakiet 1300 mAh 3s, serwa hk scm jakieś 10 gram (nie pamiętam oznaczeń, białe za 2-3 dolce) a do tego kamera + boscam 5,8 z zasilaniem 2s 800 mAh. Na tym setupie i przy tej wadze latam 15-20 minut. Cokolwiek tam nie wsadzisz to poleci, świetny parkflyer i lata bardzo stabilnie, fajnie kręci akrobacje. https://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=32452 Aktualnie nie ma ale pewnie pojawi się na dniach, do złożenia w parę godzin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaspian Opublikowano 13 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 No i uwaga - 58 cm spit leciał. ; D W sumie w locie dokładnie tak jak bym to widział, jedynie wychylenia lotek do poprawy na większe, a może i sama ich powierzchnia. Nie jest za szybki co bardzo mnie cieszy. Ze śmigłem 6x3 nie było mowy o wznoszeniu, no ale 8x4 to znacznie więcej niż potrzeba. Jutro pewnie kupię coś pośredniego. Na trzy starty dwa lądowania, trzecie niestety w słupie. Wymuszona wymiana skrzydła, mała kosmetyka i zaproszę Państwa na film. ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi