Tost Opublikowano 25 Marca 2008 Opublikowano 25 Marca 2008 Witam serdecznie, Jestem przed zakupem aparatury. Moimi faworytami sa optic 6, optic 6 sport, flash tez moze byc itp z tego przedziału cenowego. Lecz od dluższego czasu nęka mnie ta aparatura https://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6429 Dziwnie tania-60$, wychodzi coś kolo 130zł, za nadajnik, odbiornik serwa, ladowarke. macie jakieś sprawdzone informacje na jej temat? Czytam w opisie: With Aeroplane,V-tail,CCPM heli and standard heli mode this radio system proves[...] Czyli wyklucza sie opcja, ze jest to aparatura typu e-sky do helikow z malym zasięgiem, gdyz z tego co widze, to roznego rodzaju helików (std. i ccpm), samolotów, latających skrzydelek? (Vtail) Nie bardzo to rozumiem: This product is fully FCC and CE compliant. Nie jest to jakis badziew? jak juz wspomnialem interesuje mnie zakup tego nadajnika, ogranicza mnie tylko brak wiedzy na jego temat(dlatego ten temat ) i stan w sklepie na minusie Edit: Zupełnie przypadkowo wpadło mi w "ręce" takie coś: http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=5993 Co o niej myslicie? Moze byc problem z zasięgiem? "Zaprojektowane specjalnie zarówno dla początkujących modelarzy, szukających taniego, a za razem funkcjonalnego pierwszego nadajnika, jak również dla już bardziej doświadczonych modelarzy jako zamienne - małe i lekkie radio do sterowania modelami halowymi, czy latającymi na niewielkiej przestrzeni modelami Park i Slow-Fly." Pozdrawiam
czaja18 Opublikowano 25 Marca 2008 Opublikowano 25 Marca 2008 http://www.modelpartner.ig.pl/sklep/index.php?p=productsMore&iProduct=348&sName=aparatura-rc-e-fly-100c Jak dla mnie to nie ma sensu jej brać.
Bartosz Mesjasz Opublikowano 25 Marca 2008 Opublikowano 25 Marca 2008 E-fly sobie odpuść, flash ją bije na łeb a i używkę trafisz taniej. Co do Futaby to sam się nad nią zastanawiam, ale to tylko 4 kanały... Coś ostatnio zastój w przedziale tańszych aparatur. Optic 6 wydaje się być jedynym rozsądnym rozwiązaniem, no chyba że masz tyle cierpliwości i możliwości ze uzbierasz na MX12 lub MX16s.
Tost Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Opublikowano 25 Marca 2008 dzieki za szybkie odpowiedzi. Więc albo poczekam( czekam od pol roku, i nie moge wciaz uzbierac, bo inne wydatki) na optica 6, albo kupie teraz tą Futabe. Tylko nie wiem jak z jej zasięgiem, skoro przewidziany jest do slowflayerów(tak to sie pisze?) Choć modelu po 200 metrach prawie nie widać, wiec niejest potrzebny jakiś kosmiczny
hubert_tata Opublikowano 25 Marca 2008 Opublikowano 25 Marca 2008 Teraz są takie czasy, że różnice cenowe nie powinny nikogo dziwić. Przykład 1, zestaw E-Fly 6Ch Flight System w unitedhobbies Dziwnie tania-60$, wychodzi coś kolo 130zł Za tanio , to kup to samo w modelpartner. Kosztuje 399zł - chyba będziesz zadowolony. Kiedyś mówiło się, że papier wszystko przyjmie, ale i dzisiaj to jest aktualne. Przykład 2, nadajnik Futaba 4EXA w modelesklep Tylko nie wiem jak z jej zasięgiem, skoro przewidziany jest do slowflayerów(tak to sie pisze?) Mały zasięg , kup to samo w rcskorpionie, kosztuje 2x drożej i ma fajniejszy opis: "Radio przeznaczone jest do sterowania modeli Akro (szybowce, samoloty)" Będziesz wniebowzięty (drogo, ale zasięg chyba lepszy :wink: ). Na poważnie, to trzeba szukać, porównywać różne oferty i śledzić opinie użytkowników. Jak widać nie zawsze ceny i opisy odzwierciedlają faktyczną "wartość" sprzętu.
baxter12 Opublikowano 25 Marca 2008 Opublikowano 25 Marca 2008 Ciekawa oferta, mysle o tej Futabie .. Hmm Wiesz co Tomku, mozemy zrobic tak wez ta aparature, sprawdzimy jaki ma zasieg, i jak sie nie bedzie cos zgadzac, to ja odeslesz. Zgodnie z prawem mozesz , przy zakupie wysylkowym odeslac w terminie 10 dni bez podania przyczyn, stratny bedziesz tylko na kosztach przesylki... baxter
Tost Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Opublikowano 25 Marca 2008 Na poważnie, to trzeba szukać, porównywać różne oferty i śledzić opinie użytkowników. Dlategopowstał ten skromny topic :D Chyba kupie ten nadajnik. Hubert Tata, dziekuje za humorystyczne wyłożenie problemu na ławe Faktycznie, lepiej nie opierać się na jednym opisie, tylko szukać i szukać Bo nie wiem, czy czekać na dostawe w UH, chociaz bardzo by sie oplacalo, Pozdrawiam,
TomekW Opublikowano 26 Marca 2008 Opublikowano 26 Marca 2008 Tomek tylko kup Mode2, w Poznaniu lata tak większość (przynajmniej na lotnisku aeroklubowym) - ja sam zmieniałem mode żeby być kompatybilnym (jako początkującemu przydawała mi się pomoc)
Tost Opublikowano 26 Marca 2008 Autor Opublikowano 26 Marca 2008 ok, bede pamietac Jesteś czlonkiem modelarni w Zamku? Pozdrawiam Tomek, również W :PP
TomekW Opublikowano 26 Marca 2008 Opublikowano 26 Marca 2008 Członkiem nie jestem, choć od dłuższego czasu planuje zapisanie żeby legalnie korzystać z lotnisk. Bywam jednak na klubowych lotniskach i stąd moja życzliwa uwaga
Tost Opublikowano 26 Marca 2008 Autor Opublikowano 26 Marca 2008 Za uwage, dzieki, na pewno zrobie tak jak radzisz Ja uczeszczalem do tej obok(wodnej) chociaz też lotniczą kiedys mialem w planach. Pozdrawiam, Temat chyba wyczerpany, dziekuje za porady
Tost Opublikowano 3 Maja 2008 Autor Opublikowano 3 Maja 2008 pozwole sobie odswiezyc temat, gdzy mam jedno konkretne pytanie: jak się mają suwaki trymerów do komputera i pamięci modeli? Aparatura ma pamiec 4 modeli, nigdy nie mialem "lepszej" aparatury z komputerem, ale jak ogladalem w necie, to zazwyczaj te komputerowe z pamięcia modeli miały trymery cyfrowe ( z poziomu komputera), a skoro sa suwaki, to jak to się sprawdza? Kiedy mam zapamiętamy model (ustawienia, wychyły itp) i przy transporcie mi sie przesunie suwak, to co sie dzieje? Mowa o aparaturze futaba 4 ex. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.