noan Opublikowano 19 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 W momencie jak antena nadajnika jest w ruchu, zmienia się poziom sygnału docierającego do odbiornika, który właśnie nie radzi sobie z bieżącą korektą. to by tłumaczyło dlaczego lecąc do siebie obraz jest mniej zakłócany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 No dobra ,koniec zartow. Sprawdzone,2,4 RC i 2,4 video nie nie beda poprawnie razem pracowac. I pozycja/odleglosc modelu raczej obojetna.Jesli jest inaczej,bede zdumiony.Recepte na naprawe tej sytuacji podalem kilka postow wyzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noan Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 dobra witam po dłuższej przerwie syn mi sie urodził czasu nie było odnośnie zakłuceń na 2,4gHz sygnału wizji i sygnału nadajnika futaby sprawa ma sie tak że jest to mozliwe ba wręcz banalne przypomne problem podczas lotu na gloglach dostaje zakłucenia i trace obraz rozwiązanie 1 przesunięcie nadajnka obrazu względem odbiornika sterowania ja zrobiłem 0,6m odległości 2 oddalenie odbiornika obrazu względem nadajnika sygnału o 6-10 m w moim przypadku przedłużka jack-jack obraz czysty bez żadnych zakłuceń to dlatych co mają podobny problem oczywiście chodzi o to że sygnał nadajnika futaby był na tyle silny żeby zakłucić blisko położony odbiornik wizji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.