Lech Mirkiewicz Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Tak ,to styro(dur) niemalowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awiator Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Witam.Geronimo poleciał?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 No właśnie jak tam sytuacja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Niestety jeszcze nie oblatany bo zawsze coś, a to pogoda ,a to choroba a to kretowiska nie wyrównane , święta itp przeszkody. Planuję oblot jutro tylko prognozy niekorzystne. Nie spodziewam się niespodzianek, to szybowiec, dobrze wyważony musi latać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awiator Opublikowano 1 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Witam.Geronimo poleciał?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 3 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Geronimo w końcu poleciał Warunki dziś były idealne do oblotu szybowca, piękne słońce, wysokie chmury, prawie bez wiatru i nawet niewielka termika.Niestety byłem sam na lotnisku i nie było komu filmować. Zgodnie z moimi oczekiwaniami model poleciał bezproblemowo,bardzo szybkie wznoszenie pod kątem ok 50 stopni, nie więcej jak 10 sekund pracy silnika i model był na 150-200 m , nie włączyłem vario więc pomiary tylko na oko . Lata stabilnie, wyważenie prawidłowe, jest trochę wolniejszy od Fregaty. Dzisiejszy lot trwał 12 min, nie próbowałem żadnych akrobacji, powoziłem się tylko po niebie i wielokrotnie uruchamiałem silnik. Po wylądowaniu temperatura silnika regulatora akumulatora była taka jak przed startem a w akumulatorze było jeszcze 75% prądu. Myślę,że do rekreacyjnego latania można by zastosować znacznie słabszy silnik i aku 3s. Lot niestety był tylko jeden bo (wstyd się przyznać) nie włączyłem hamulca silnika i śmigło cały czas się kręciło i miałem obawy o nie przy lądowaniu . Szczęśliwie nic się nie stało. Może jutro polatam bardziej agresywnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awiator Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Gratuluje oblotu,bardzo fajny motoszybol.:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi