Skocz do zawartości

SAITO FG 36

MareX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Skoro dotyczy to silnika SAITO FG36 to przy okazji chciałbym spytać, jakie maksymalne obroty udało się Wam uzyskać na śmigle 3 łopatowym. Póki co na moim mam ok 6800 (śmigło MEJZLIK 18x10) i nie wiem czy mam być z tego zadowolony czy nie, jako że na 2 łopatowym przy tym rozmiarze powinien się wkręcać na ok 8000. Jeśli ma ktoś swoje doświadczenia z eksploatacji takowych śmigieł, będę wdzięczny za podzielenie się.

Pozdr - Darek

• 2 lata później...
Opublikowano

Pytanie od zupełnego laika w dziedzinie silników spalinowych. Czy Saito FG 30 lub FG 36 oprócz przepustnicy ma również ssanie, które trzeba regulować z poziomu aparatury (w domyśle w locie)? Pytam ze względu na to, że mam "tylko" 8-o kanałowy nadajnik.

Opublikowano

Silniki Saito z rodziny FG (zapłon iskrowy) nie posiadają osobnej dźwigni ssania. W tym rozwiązaniu gaźnik przypomina typowe rozwiązania z silników żarowych, gdzie jedyną dziwignią regulującą jest przepustnica gazu. Tak więc nie ma konieczności obsługiwania silnika dodatkowym kanałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.